Spanska Athletic Bilbao har tagit sig till Tyskland denna torsdag för ett möte med Augsburg i Europa League. Baskerna kan säkra avancemang i turneringen vid vinst idag, samtidigt som tyskarna måste plocka poäng för att hålla Partizan och Alkmaar bakom sig. Målkalas att vänta?

  • Match: Augsburg – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Augsburg går trögt hemma i Bundesliga där laget parkerar som nästjumbo just nu med endast nio poäng. Men laget vann med hela 4-0 borta mot bottenkollegan Stuttgart förra helgen och förhoppningsvis kan man bygga vidare på den vinsten här. Tyskarna hade även en mindre lyckosam inledning på sitt äventyr i Europa League, då de startade med två raka förluster mot just Athletic (1-3) och även Partizan (1-3). Men nu har man två raka vinster mot Alkmaar (1-0 & 4-1) på kontot och är således med i racet om avancemang i turneringen. Det är lite förvånande att Augsburg ligger såpass illa till i Bundesliga då jag tycker spelet imponerat, framförallt på hemmaplan. I förlusten mot Partizan hade Augsburg 28-6 i målchanser, men hade maximalt oflyt med ett självmål och ett skott som ställde målvakten totalt. Det första målet för Partizan kom till på kontring, och där kan tyskarna få ordentliga problem idag.

Inga större bekymmer framåt hos Augsburg som saknade Tobias Werner, Markus Feulner och Jeong-Ho Hong i förra helgens ligamatch. Någon att hålla koll på är den paraguayanska anfallaren Bobadilla, som gjorde ett hattrick hemma mot Alkmaar senast.

augsburg_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao hade fem raka vinster på kontot och knallform, innan det tog stopp i förra helgens ligamatch borta mot Granada (0-2). Athletic skapade som vanligt en hel del chanser framåt, men försvarsspelet var inte alls bra i den matchen, och det har varit lite upp och ner den senaste tiden. Kikar vi till Europa League så har baskerna ordnat tre segrar på fyra försök och toppar just nu gruppen. På fyra matcher i turneringen har laget gjort hela 11 mål framåt och tre av fyra matcher har klivit över dagens lina på över 2,5 mål. Matchen mellan dessa lag på spansk mark var en riktigt trevlig match med massor av chanser åt båda håll, och jag tror det bjuds på underhållning även idag. Som jag nämnde tror jag att baskerna kan vara lyckosamma i kontringsspelet idag, där Aduriz, Williams och Susaeta gärna tar den snabba vägen mot mål. Dessutom är Athletic skoningslösa i luftrummet, där både Aduriz, San Jose och Raul Garcia är ruskigt starka.

Inga större bekymmer hos gästerna som reser med en mycket stark trupp till Tyskland. Som vanligt skiftar man målvakt när det vankas EL och det är helt klart en fördel för överspelet.


Det svängde ordentligt när dessa lag möttes i Spanien och jag har goda förhoppningar om samma matchbild idag. Augsburg har fin målform efter 4-0 i förra ligaomgången och Athletic skapar alltid chanser match efter match. Vi testar över 2,5 mål i matchen med en något tyngre insats.

/e@sy