Precis som min kompanjon Robi väljer jag att lägga ett speltips på matchen Åtvidaberg-Malmö, väljer dock ett annat än det han spelat men tycker samtidigt båda har bra chans att gå in. Åtvidaberg ligger sist av en anledning och det är att man inte har kvalitén för att ligga högre. Sen kan jag tycka att man är något naiva i sitt spel. Malmö vann senast mot Sundsvall ganska klart och i Allsvenskan har man känts på gång nu så att åka till Åtvidaberg känns som en perfekt uppgift mellan Champions League-matcherna. Kommer säkerligen få se ett Malmö som vill vinna den här matchen och därför anfalla mycket.

  • Åtvidabergs FF – Malmö FF
  • Spel: Malmö över 6.5 hörnor
  • Odds: 2.15 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Åtvidaberg ligger sist i allsvenskan och man har inget jättebra lag i mina ögon. Sen kan jag tycka att man spelar något naivt när man tror man kan spela sig bort från bottenstriden, nä sånt funkar inte när man inte har spelare till det. Och nu ska man alltså möta Malmö som varit lite på gång här nu sista veckorna och som bara har 5 poäng upp till serieledaren Göteborg helt plötsligt. Åtvidaberg kommer säkerligen inte få en kul dag på jobbet om Malmö är någorlunda bra. Man lär få täcka inlägg, täcka skott, ja lite allt möjligt. Malmö lär anfalla överallt. Sen kan man absolut skrälla ifall man gör n gedigen försvarsinsats, eftersom Malmös fokus kanske inte kommer vara den bästa.

Såhär många hörnor har man släppt till de senaste 5 matcherna:
Helsingborg 4 st (borta)
Halmstad 4 st (hemma)
Gefle 3 st (hemma)
Djurgården 4 st (borta)
Helsingborg 4 st (hemma)

Kanske inga smickrande siffror. Nu möter man dock ett av allsvenskans bästa hörnlag, i Malmö, så snittet kommer säkerligen öka en aning.

åtvidaberg        malmo

Malmö var bra borta mot Örebro näst senast men fick bara 1-1 då. Sen mötte man Sundsvall hemma och det blev en komfortabel historia för Malmös del och man såg intentioner att man var på gång. Sen åkte man till Salzburg och förlorade med 2-0, där domaren kanske inte var jättebra men sånt är livet. Det känns som att matchen mot Åtvidaberg ändå kommer passande. Att möta jumbon i Allsvenskan mellan 2 matcher i Champions League måste väl vara det bästa tänkbara? Här kan man gå på 90 % men ändå ha bra chans tycker jag. Framförallt så skapar man ju alltid massvis med hörnor, så lär även fallet bli mot jumbon, tror jag.

Såhär många hörnor har Malmös skapat senaste 5 matcherna i Allsvenskan:
Djurgården 16 st (hemma)
Norrköping 10 st (borta)
Örebro 11 st (hemma)
Örebro 9 st (borta)
Sundsvall 10 st (borta)

Ja som ni ser är man ett extremt bra hörnlag såväl borta som hemma såväl mot topplag eller mot bottenlag. Det regnar helt enkelt hörnor för Malmös del. Här väntas Lewicki och Rosenberg vila, men man har ju en oerhört bred trupp så absolut inget som stör.

—————————————————————————————————————————————————————

Åtvidaberg ligger sist i Allsvenskan och man möter nu Svenska Mästarna med massor av kvalité i laget. Själva har man inte så mycket kvalité så lär mest bli att försvara sig så gott det går och rensa boll, täcka boll osv. Offensivt kan man dock störa Malmö på hemmaplan vilket vore bra för hörnspelet bara. Malmö är ett av seriens absolut bästa hörnlag och man ligger väl på ca 10 hörnor i snitt per match vilket är riktigt bra. Idag behöver vi bara 7 st. Och det ska man försöka klara mot jumbon när man har ett lag där samtliga spelare skulle gå in i en startelva hos Åtvidaberg. Borde bara gå. Jag spelar Malmö över 6.5 hörnor till oddset 2.15. Insatsen blir lite över medel. Jobba!

/ L’orso