Vi är nu inne i den avslutande tredjedelen av den Allsvenska säsongen och efter ännu omgång den gångna helgen så tar vi nu en kortare vila för ett landslagsuppehåll. Trots att vi är ett antal dagar bort så väljer jag att placera ett spel redan nu där jag gillar det ena lagets poängchanser sett till formkurvorna. Åtvidaberg tar emot Öster den kommande helgen där vi plockar halvgarderingen tidigt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Åtvidaberg – Öster
  • Spel: Öster dubbelchans
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00 14/9

Oddsen har sakta börjat sjunka en aning på bortalaget och jag skulle nog tro att vi kan få se ytterligare någon sänkning när vi väl närmar oss avspark. Öster har, efter en trög inledning, gått starkt på slutet där man nu upplever sin främsta period sedan återtåget till Allsvenskan. Åtvidaberg skuggade toppskiktet under den första halvan av säsongen innan man tappade rytmen i somras, där man har gått på tomgång den senaste tiden.

Med drygt 10 dagar kvar så är det svårt att spekulera kring eventuella trupper. Åtvidaberg återfår dock Andreas Dahlén efter avstängning, ingen utgick med skada i matchen mot ”Blåvitt”, ännu en blek insats som förlorades med 3-0. Ett par skador sedan tidigare, dock inget kännbart. Öster saknade ingen nyckelspelare inför mötet med serieledande Malmö där man stod upp bra och ordnade ett kryss. Månz Karlsson är dock avstängd den kommande helgen. Frågetecken på Kenny Pavey som har haft problem med en häl.

PabloPinonesArce

Tidigare under säsongen förlorade Öster det här mötet på Myresjöhus Arena med uddamålet, och om jag inte minns helt fel kunde siffrorna ha varit lite större än 0-1. Mycket verkar dock ha hänt sedan dess där huvudtränaren Andreas Thomsson, som hade hand om motståndet under fjolåret, och hans manskap har med tiden lyckats anpassa sitt spel efter att ha varit numret för stort i Superettan där man nu har hittat ett vinnande koncept på nytt. Trenderna talar för bortalaget.

Öster har nu gått obesegrat i 6 seriematcher i följd där man har slagit både Elfsborg och Häcken på bortaplan under samma period. Individuellt måste man lyfta fram Pablo Piñones Arce som har stått för lagets 6 senaste mål framåt medan målvakten Joakim Wulff inte har förlorat någon match sedan han tog över mellan stolparna med en stabil räddningsprocent och 3 hållna nollor.

Åtvidaberg har, tillskillnad från motståndet, gått desto sämre där man nu inte har vunnit en match på drygt 2 månader. 7 Allsvenska matcher utan seger, 8 matcher totalt om man räknar in en cupmatch (under ordinarie speltid) där man hade stora bekymmer med ett division 2-lag som till slut besegrades via straffar. Man har varit uddlöst framåt där Viktor Prodell, som såldes till den belgiska ligan under sommarfönstret, och hans målskytte har saknats. Noterbart att man endast har stått för ett spelmål i sina 4 senaste hemmamatcher.


Halvgarderingen spelas på bortalaget. Dubbelchansen (oavgjort eller bortaseger) på Öster synas redan nu till närmare 2 ggr insatsen.

/Puyol