Det är derby mellan Åtvidaberg och Norrköping. Här är det en tydlig storebror i Norrköping som nästan alltid tar det längsta strået när lagen möts. Och tycker det är stor fördel bortalaget idag också. Man har absolut formen inne efter en riktigt fin vinst borta mot Örebro med 1-3 senast. Åtvidaberg har fler avbräck defensivt i en redan trubbig defensiv, Norrköping har också avbräck i defensiven. Men därför känns det tryggt att Norrköping har bättre offensiv än vad Åtvidaberg har.

  • Åtvidaberg – Norrköping
  • Spel: Norrköping Över 1.5 mål
  • Odds: 1.69 @ Nordicbet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 19.05

Åtvidaberg ligger som bekant sist i Allsvenskan och man har bara vunnit 1 match på 19 spelade vilket är på tok för dåligt. Många gånger har defensiven varit lite för dåligt, för offensivt har det ändå hänt en del grejer stundtals men samtidigt fått dålig utdelning på chanserna. Nu när det vankas derby så är det helt klart så att bottenlaget Åtvidaberg står i ett väldans underläge mot toppenlaget Norrköping. Och inte bara på grund av tabell-läget utan även mentalt. Åtvidaberg har alltså inte vunnit mot Norrköping, i tävlingssammanhang, på 10 år. Och i 5 raka matcher har man släppt in minst 2 mål mot lokalkonkurrenten. Visst ny match och nya förutsättningar men den mentala biten har ändå en del i fotbollen att göra vare sig man vill eller inte.

Sen ska man även tillägga det faktum att laget saknar en del defensiva pjäser inför den viktiga matchen mot Norrköping. Vi har skadade förstemålvakten Henrik Gustavsson samt backarna Daniel Hallingström och Alberis Da Silva. Dessutom är backen Mauricio Albornoz avstängd. Sen har man haft positiva besked på backen Pontus Nordenberg som fått en hjärnskakning och även mittfältare Ammar Ahmed som är förkyld. Men dock tveksamma till start ändå. Men det är helt klart så att jumbon Åtvidaberg inte har råd att ha bra spelare borta när man ligger i ett så prekärt läge som nu. Tufft!

åtvidaberg     norrköping

Norrköping hade ju en lång svit på matcher utan förlust. sedan åkte man på en tung förlust mot AIK hemma med 1-2, där man absolut hade chanser till poäng ska sägas. Sen var ju frågan ifall man hade kraft nog att komma tillbaka och återigen vinna och visst kunde man det. Man tog en väldigt bekväm seger borta mot Örebro med 1-3 och man såg exakt varför man är det topplag som man ju faktiskt är. Offensivt så är man riktigt skickliga med spets som i Emir Kujovic för att nämna en. Men även yttermittfältarna är väldigt viktiga för det offensiva spelet och utmärkt sig flera gånger den här säsongen. Sen att man har ett sånt överläge över Åtvidaberg kommer säkert göra att laget ser detta som en ypperlig chans att fortsätta hänga på i guldracet. jag tror man går ut och vinner och gör minst 2 mål.

Tror dock inte man vinner med 0-1 som man gjort några gånger denna säsong. Åtvidaberg har absolut chans att göra minst 1 balja, vilket betyder att man måste göra minst 2 själva. och anledningen till att det kan rassla till bakåt är ju att man har defensiva bekymmer själva. man har avstängning på högerbacken Linus Wahlqvist, sen skador på vänsterbacken Christopher Telo och grovjobbaren Andreas Hadenius på mittfältet. men att man ska göra 2 mål mot Åtvidaberg är ju ingen högoddsare direkt, det har man ju gjort i 5 raka tävlingsmatcher så ja chansen är nog större än vad oddsen säger.

————————————————————————————————————————————————————–

Åtvidaberg kan inte längre spela för att få med sig poäng utan man måste ju vinna vilket innebär att man har lättare för att blotta sig bakåt. Apropå defensivt så har man ju ett antal borta idag inklusive förstemålvakten, absolut inte optimalt måste man ju säga. Sen att man har haft och har oerhört svårt för just lokalkonkurrenten Norrköping är sen gammalt. Norrköping å andra sidan lyser det självförtroende om, man kom tillbaka starkt senast med en riktigt skön vinst med 1-3 borta mot Örebro. Offensiven är bra hos Norrköping och inga skador heller där heller. Med ett bra självförtroende och offensiva spelare som känner varandra väl kommer man säkerligen få ett flertal chanser. Jag spelar Norrköping Över 1.5 mål till oddset 1.69. Insatsen blir lite över medel. Jobbba!

/ L’orso