På fredagskvällen är det absolut sista chansen för ett desperat Åtvidaberg att kunna nå kval för att hålla sig kvar. Man möter ett Hamamrby där försvarsspelet känns oerhört stabilt. Men Åtvidaberg är väldigt desperata och endast 3 poäng är det som gäller. Vinna eller försvinna. Måste ju betyda ett Åtvidaberg som släpper gasen och bara kör. För på hemmaplan har dom ändå spelat hyfsat jämnt med många lag, men haft en hel del otur. Men man borde ju kunna skapa en del lägen och chanser när man trycker på offensivt.

  • Åtvidaberg – Hammarby
  • Spel: Åtvidaberg över 4.5 hörnor
  • Odds: 1.65 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Åtvidaberg är åter på hemmaplan efter att ha spelat på bortaplan i 4 av dom 5 senaste matcherna och således har man bommat chans på chans på chans att ta 3 poäng. Spelet har inte sett så bedrövligt ut som resultaten visar, men klassen på kvalitén har blivit avgörande till slut. Och nu står man där igen med kniven mot strupen och det är ENDAST 3 poäng som räknas ikväll. För vinner man inte skulle man kunna säga med all säkerhet att man åker ur, så det finns ju liksom inga hinder längre. Bara köra på. Mål måste göras helt enkelt. Men att man idag möter ett väldigt försvarsstarkt lag ser jag dock bara som positivt för de hörnor jag spelat. För det kommer inte bli lätt att göra mål på Hammarby.

Åtvidaberg har på de 5 senaste hemmamatcherna skapat såhär många hörnor: 6 st mot Helsingborg, 6 st mot Malmö, 2 st mot Norrköping, 2 st mot Göteborg och 2 st mot Kalmar. Vilket ger oss ett snitt på 3,6 hörnor. Inget att hänga upp i granen direkt. Dock har läget tabellmässigt inte varit lika knivskarpt som idag när man mött samtliga lag. Vilket jag tror kan vara 2-3 hörnor till vår fördel ikväll. Nä känslan säger mig 6-7 hörnor. Vi kan även stryka mittbacken Månz Karlsson och mittfältaren Ammar Ahmed som kommer påverka defensiven, vilket i sin tur kommer göra offensiven allt viktigare denna afton.

åtvidaberg      hammarby

Hammarby har nu gjort 2 väldigt bra försvarsinsatser i rad som bäddat för 6 poäng. En hemma mot Gefle (3-0) och den andra hemma mot AIK (1-0). Och man kan spela avslappnat nu och inte vara desperata på något sätt, och låta Åtvidaberg köra på den skutan helt och hållet. Så jag kan tänka mig att man låter Åtvidaberg föra spelet för att ligga på kontring där man i regel brukar vara farliga på. Och att man släpper till hörnor känns inte farligt alls då man har flertalet bra huvudspelare i laget som enkelt kan nicka bort bollen vid en eventuell hörna. Att man sen kanske gör mål på en kontring eller slumpmål innebär ju bara att man sedan kan fortsätta med sitt kontringsspel och låta defensiven sköta sitt jobb som den gjort i många matcher i år.

Hammarby har på de 5 senaste bortamatcherna släppt till såhär många hörnor: 2 st mot Häcken, 5 st mot Sundsvall, 7 st mot Falkenberg, 3 st mot Djurgården och 6 st mot Göteborg. Här ligger snittet på 4,6 hörnor. Känns som att det snittet kommer att öka en aning och det kan bli lite som matchen mot Göteborg där hemmalaget äger mest boll då det är dom som behöver de 3 poängen som allra mest.