Allsvenskan är åter tillbaka och jag börjar att fokusera på bottenmötet där jumbon Åtvidaberg möter nästjumbon Halmstad på hemmaplan. En oerhört viktig match för båda som inte har råd att förlora. Jag tror vi kommer få se ett hemmalag som gärna vill föra matchen, men där ett Halmstad ligger rätt i positionerna och fortsätter på den inslagna vägen man avsluta med innan uppehållet där man faktiskt var bra i matcherna. Åtvidaberg saknar 2 viktiga spelare vilket lär synas tror jag.

  • Åtvidaberg – Halmstad
  • Spel: Halmstad 0.0, +0.5 (Asian handicap)
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Åtvidaberg ligger alltjämt jumbo på endast 5 poäng och det är lång väg upp nu. Därför är det dags att börja ta 3-poängare ifall man ska klara sig kvar i Allsvenskan. Och visst kan man tycka att man borde ta 3 poäng hemma mot nästjumbon Halmstad som också haft det ganska tufft första delen av Allsvenskan. Jag tror man tycker att man är bättre än vad man är i Åtvidaberg och det är det som fällt dom många gånger. Även det usla försvarsspelet har varit en stor faktor när man inte tagit så många poäng.

Till dagens match har man den ordinarie vänsterbacken Pontus Nordenberg avstängd efter det röda kortet i senaste matchen. Dessutom har man viktige anfallaren Victor Sköld (4 mål) borta på grund av skada (Uppdatering: Finns i truppen men högst osäker, startar inte!). Den skadan fick han i genrepet inför omstarten av Allsvenskan när man mötte Hammarby på Grimsta IP i Stockholm. Jag såg den matchen och man var helt bedrövliga och visade upp ett riktigt trist försvarsspel och så vidare och så vidare. Hammarby vann tillslut med 3-0, men det var helt klart i underkant. Hammarby missade dessutom straff. Nä Åtvidaberg imponerande absolut inte och med den på näthinnan måste jag gå emot lite.

åtvidaberg      halmstad

Halmstad ligger som sagt nästjumbo, bara 4 poäng före Åtvidaberg men man vill väldigt gärna vinna den här matchen ändå och jag tycker faktiskt man har ganska god chans till det. Man avslutade Allsvenskan, innan uppehållet, på ett bra sätt. Visserligen blev det 2 förluster mot Djurgården (2-3) och Göteborg (1-2) hemma, men det var förluster á la otur på övertid. Sedan hade man 3 avslutande matcher där man tog 5 poäng men kanske borde tagit 7 eller 9. Borta mot Hammarby (2-2) spelade man bra och hade bud på fler mål än det 2 man gjorde, sedan vann man planenligt hemma mot Sundsvall (1-0) för att sedan avsluta vårsäsongen med kryssa borta mot Örebro (1-1) där man mycket väl kunde fått med sig alla 3 poäng ifall man haft turen med sig.

Till dagens match kan vi stryka skadade mittfältaren Simon Silverholt och U-21 backen Joseph Baffo som får vila i den här matchen. Annars är det fullt manskap och ska man tro tränaren Jan Jönsson så verkar det vara väldigt sugna spelare på träningarna som bara väntar på att få komma igång och spela fotboll på riktigt igen. Jag tycker det är lite fördel för Halmstad i den här matchen, men säkrar samtidigt upp lite med spelet.

——————————————————————————————————————————————————————

Åtvbidaberg har ju den största pressen på sig att dom måste vinna, eftersom dom ligger väldigt långt efter just nu. Sen har man 2 viktiga spelare borta till dagens match. men även träningsmatchen mot Hammarby i näthinnan där man var helt urusla och blev utspelade. Det ser inte bra ut för hemmalaget. Halmstad ligger visserligen bara 4 poäng före Åtvidaberg men har absolut häng på lagen ovanför, mycket tack vare en riktigt fin avslutning innan uppehållet. Och man tränar på bra och jag tror man har god chans att ta med sig 3 poäng här, minst 1 poäng. Jag spelar Halmstad asian hcp +0.25 till oddset 2.00. Halv vinst och halva insatsen tillbaka vid oavgjort och hel vinst vid Halmstads-seger. Jag lägger en insats som är lite över medel. Jobba!

/ L’orso