Väljer att hämta dagens enda spel ifrån Kopparvallen där det är Gefle som kommer på besök denna söndagseftermiddag. Ett bortalag som för tillfället befinner sig i ett otroligt tajt spelschema, och frågan är om det här inte blir lite för jobbigt.

  • Match: Åtvidaberg – Gefle
  • Spel: Åtvidaberg
  • Odds: 1,75 @ Bet-at-home
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 15:00

Gefle hade under en lång period, närmare bestämt ifrån mitten av april fram till för en vecka sedan, en tuff tid där man inte lyckades vinna en enda match i Allsvenskan. Matchen som ägde rum förra helgen var dessutom mot topplaget Malmö och man vann med 2-0, dessutom en väldigt rättvis seger där man stod för en imponerande insats såväl offensivt som defensivt. Något som man kanske inte är helt vana vid är att kombinera ligaspelet med Europa League-kval vilket brukar ställa till bekymmer för de allsvenska lagen, och Gefle tror jag inte kan undvika det här heller.

Så sent som i torsdags var man och kvalspelade mot det azerbadjanska Qarabag vilket resulterade i en 1-0-förlust, något som definitivt inte är en omöjlighet att vända på. Nu väntar alltså ÅtvidabergKopparvallen och jag är tveksam till spelarnas fysiska och mentala status. Dessutom har bortaspelet den här säsongen varit svagt, man har endast lyckats spela in tre poäng på åtta bortamatcher.

Åtvidaberg - Gefle

 

Vänder vi fokus och tittar på dagens hemmalag är det bara att konstatera att man återigen har lyckats att överraska på de allra flesta. Vid händelse av en seger här kan man ta sig upp till en femteplats, 27 inspelade poäng på 17 matcher. Tycker dessutom att de spelar en otroligt fin fotboll vilket alltid bör uppmärksammas. Till skillnad från dagens motståndare har man haft tid att återhämta sig från senaste matchen som spelades för mer än en vecka sedan (Elfsborg, 1-1).

Lagets bästa målskytt, Viktor Prodell, valde för en tid sedan att lämna och prova lyckan utomlands i Belgien, vilket naturligtvis är ett avbräck. Ersättare till honom är brassen Ricardo Santos som lär börja den här matchen från start. Jag tror dock inte att behöver betyda speciellt mycket just för den här matchen. Det lär skapas tillräckligt många chanser för att man ska kunna vinna här.

                                                                                                     

Väljer alltså att spela på en hemmaseger av anledningarna att Gefles bortaspel aldrig varit bra den här säsongen. Nu kan vi dessutom lägga till att det troligen finns lite slitna ben på sina håll, och kanske framförallt mental trötthet efter de långa resorna. Åtvidaberg finns till 1,75 på Bet-at-home, vilket tas med en insats strax under medel.

/Mikel