Ännu en dag med Copa del Rey då Atlético Madrid gästas av Sevilla på Vicente Calderon. Atlético är otroligt starka på hemmagräset men saknaden av Falcao gör att jag går för ett annat spel här.

  • Match: Atlético – Sevilla
  • Spel: över 11,5 hörnor
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Atlético Madrid har här en jättechans att ta sig till final då man sluppit både Barcelona och Real Madrid på sin sida cupträdet. Istället ställs man mot ganska beskedligt motstånd i form av Sevilla som inte alls imponerat särskilt mycket denna säsong. Men det är ett hemmalag som får klara sig utan sin stjärnanfallare Falcao i kväll och då är jag inte särskilt lockad av spelet på ettan. Istället blir det som sagt ett hörnspel och Atlético brukar kunna fixa fram en hel del hörnor i sina matcher. Kikar vi till de tre senaste ligamatcherna har vi antal hörnor på 9 – 9 – 10 för Atlético, något som beror på väldigt fint kantspel som man ofta utnyttjar. Både Juanfran och Filipe Luis fyller gärna på från sina ytterbackspositioner och med ett ganska stabbigt försvar hos Sevilla kan det leda till en del hörnor idag.

Falcao missar som sagt dagens match, men i övrigt är det en stark trupp Simeone har till sitt förfogande.

Sevilla är ett lag som jag ofta spelar hörnspel på, mycket tack vare Jesus Navas som är ligans absolut bästa spelare på att skrapa fram hörnor. Han drar sig alltid ner mot kortlinjen och söker inlägg vilket gjort att han blivit ganska sönderläst av ligans ytterbackar, det dyker ofta upp en fot när bollen väl ska slås in. På andra kanten har vi Reyes som med sin fina vänsterfot också brukar tvinga fram en hel del hörnor hos motståndarna. Jag tror Sevilla kommer söka sig ut mot kanterna eller snarare tvingas ut dit idag, för Atléticos centrala försvar är riktigt bra med Gabi, Suarez, Miranda och Godin.

Bortalaget får klara sig utan Trochowski, Perotti och Palop idag.


Med tanke på att jag tror på en del hörnor blir det även en slant på två intressanta målskyttar.

Fazio målskytt – 15,00 @ bet365 – 0,5/10 units

Miranda målskytt – 15,00 @ bet365 – 0,5/10 units

Två spelare som alltid följer med upp på hörnor och är riktigt bra på huvudet, Fazio med tre mål denna säsong och Miranda står på två baljor.

/e@sy