I skymundan av el clásico är det ännu en höjdarmatch i la liga ikväll, den utspelar sig på Vicente Calderon där Atlético Madrid och Malaga gör upp. Falcao är tillbaka i Atlético efter en lindrigare skada och det är positivt för det här spelet.

  • Match: Atlético – Malaga
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Atlético fortsätter imponera och är ännu obesegrade i la liga med fem segrar och ett kryss. Man har öst in mål i inledningen på säsongen men kommer nu ifrån två raka 1-0 segrar mot Espanyol och Viktoria Plzen i Europa League. Men allt har sin förklaring till den skrala målskörden och det är att man tvingats vila Radamel Falcao i dessa vinster på slutet på grund av en skada. Han är nu tillbaka och lär vara ordentligt spelsugen här efter två matchers uppehåll. Innan skadan så hade han en riktigt fin streak med mål i fyra raka ligamatcher, så hans betydelse för Atléticos målproduktion är enorm. I veckans europaspel mot tjeckerna vilade man även en del andra nyckelspelare, allt för att vara på topp till den här matchen. Malaga har ett bra försvar men jag tror knappast man lyckas hålla nollan mot Atlético och Falcao här.

Startelva Atlético:

Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Luis, Suarez, Gabi, Turan, Belüzoglü, Falcao och Adrian.

Falcao är tillbaka och spelsugen.

Malaga har nästan imponerat än mer än sina motståndare idag och är också obesegrade i ligan med fyra vinster och två kryss, vilket innebär att man endast är två pinnar bakom Atlético. Man har inte gjort överdrivet mycket mål utan har levt gott på sitt försvarsspel hittills denna säsong. Men ser vi på motståndet man mött i ligan så är det inga stjärngäng som man hållt stången mot. Ikväll på Vicente Calderon får mittbackar Weligton och Demichelis verkligen visa vad man går för och jag skulle bli otroligt förvånad om man inte släpper någon boll ikväll. Kikar vi framåt i planen har man spelare som Joaquin och Isco som kan ställa om på en femöring och vara riktigt obehagliga för hemmaförsvaret. Lägg därtill en Eliseu som smällde in två bollar mot Anderlecht och verkligen osar självförtroende nu.

Startelva Malaga:

Willy, Gamez, Demichelis, Weligton, Monreal, Camacho, Joaquin, Isco, Iturra, Eliseu och Santa Cruz.


Jag tycker som sagt att Malagas försvarsspel fått lite väl mycket beröm trots att det är riktigt starkt att bara släppt in två i ligan hittills. Men man har inte mött motstånd av Atléticos kaliber och jag tror som sagt att man släpper in ett par bollar här. Samtidigt har Malaga gott och väl med offensiv kraft för att pilla in minst en boll på hemmalaget.

/e@sy