Atletico Madrid är urstarka på sin hemmaplan och nu ställs man mot ett Zaragoza med defensiva bekymmer inför det här mötet. Spelet i den här matchen känns självklart och jag kliver in tungt här!

 
Atletico Madrid – Zaragoza
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00

Ni som följer mig vet att jag rekat Atletico Madrid tidigare här på Spelaspel. Nu är det dags igen och denna gången ställs man mot Zaragoza på sin hemmaplan och jag inte se annat än en klar hemmaseger här. Atletico är som dag och natt på hemma/bortaplan då man tagit 27 av sina 41 poäng på sin hemmaplan! Man har hemmaraden 9-0-0 och 28-6 i målskillnad vilket gör laget till La Ligas bästa hemmalag!

Atletico har spelat två matcher efter uppehållet och först spelade man 1-1 borta mot Mallorca och det får ses som helt okej då man saknade sina 3 viktigaste spelare i den matchen. Nu senast spelade man 0-0 borta mot Getafe i cupen och det är inte mycket att säga om. Atletico hade ett 3-0 resultat att gå på och behövde i princip bara spela av matchen, vilket man gjorde.  Nu är det dags för ligaspel igen och man har som sagt en klar fördel av sin hemmaplan. Man ligger tvåa i serien och har 11 poäng upp till serieledande Barcelona och 5 poäng ned till trean Real Madrid.

Motståndarna Zaragoza har även dom hunnit spela 2 matcher efter uppehållet. Första åkte de på stryk hemma mot Betis med 2-1 efter en dålig insats och nu senast vann man med 2-0 mot Levante på sin hemmaplan i den Spanska cupen. Man roterade en hel del i matchen mot Getafe senast och det ska bli spännande att se vilka förändringar man gör i den här matchen där fokus kommer ligga på defensiven. På bortaplan har laget 4-1-4 som resultatrad och det får ses som helt okej med spanska mått. Men nu väntar en av årets tuffaste bortamatcher och jag har svårt att se hur man ska lösa den här uppgiften. Man är ett sämre lag än Atletico och man får förlita sig till turen i matcher som den här.


Giganten i matchen är utan tvekan Falcao som avslutade förra året med massor av mål. Han ligger på andra plats i skytteligan i La Liga med sina 17 mål. Han har 10 mål upp till omöjliga Messi och bara 1 mål ned till Cristiano Ronaldo som gjort 16 mål i år…

Atletico Madrid får tillbaka alla sina viktigaste spelare här igen som saknades mot Mallorca senast. Man har med andra bästa tänkbara lag och då är det inte många lag som kan stå emot Atletico, framförallt inte på deras hemmaplan!
Zaragoza har defensiva bekymmer inför det här mötet. Man har försvararen Álvaro González och defensiva mittfältaren José María Movilla avstängda här och det är två riktigt tunga avbräck för Zaragoza. Lägg därtill att man saknar Romaric som är iväg på de Afrikanska mästerskapen samt Aranda som stannar hemma i Spanien p.g.a. att hans farmfor ska genomgå en tuff operation… 

Atletico Madrid har vunnit de 4 senaste mötena med Zaragoza på sin hemmaplan och jag tror utan tvekan man utökar det till femte raka segern. Man är ett bättre lag, man har bättre form och man har en rejäl fördel av sin hemmaplan! Man ska bara vinna den här matchen om man ska vara med i toppen i år. Framförallt med tanke på Zaragozas avstängningar…