Den andra gruppspelsomgången i Europa League där jag väljer att hämta ett spel från Vicente Calderon i Madrid när Atlético gästas av tjeckiska Viktoria Plzen. Hemmalaget står, med all rätt, som stora favoriter men jag ändå ge bortalaget en liten chans till att störa lite smått. Kort till spelstopp.

  • Match: Atlético Madrid – Viktoria Plzen
  • Spel: Bortalaget att göra mål
  • Odds: 1,83 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.05

De regerande mästarna Atlético Madrid vann sin premiär borta i Israel och kliver in i det här mötet med formen på topp, i övrigt. Man har sett riktigt starkt ut anförda av bl.a. Falcao som har vräkt in mål. Men med det tuffa matchandet så här inledningsvis väljer coach Diego Simeone att ställa över ett par spelare, vilket man kan förstå.

Viktoria Plzen var med i Champions League så sent som ifjol men man fick nöja sig med den något mindre turneringen den här säsongen. Man tog sig vidare hit genom kvalspel och man fick inleda gruppspelet med en seger, så man börjar bli något varma i kostymen. Man förväntas ställa upp med samma lag som i den första matchen.

Förste målvakten Courtois ställs åt sidan och ersätts av Sergio Asenjo (bilden). Detsamma gäller Felipe Luis, Juanfran och Miranda i backlinjen. Mario Suarez, Arda Turan och Falcao kommer inte heller finnas med från start.

Tjeckerna har gjort mål i 17 raka tävlingsmatcher. I den 18:e matchen möter man visserligen det bästa motståndet för säsongen men jag tycker fortfarande att det är ganska starkt och ett eventuellt tecken på att man kanske kan hitta på något här. Man borde kunna snickra ihop någon målchans och att man åker härifrån med åtminstone ett mål känns inte helt otänkbart.

För Atléticos del så är ersättarna till de frånvarande spelarna inte direkt dåliga, men ett tecken på att man kanske tar lite lätt på den här uppgiften och att det ska lösa sig ändå, i slutändan. Vi kommer få se en nykomponerad backlinje som bör vara på hugget då jag inte ser tjeckerna som några ”skojare”.

Bortalaget att göra minst ett mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol