Lördagsmatch på Vicente Calderon där Atlético Madrid gästas av Valladolid. Hemmalaget har en oväntad förlust mot Almeria i ryggen och jag tror att Valladolid kommer få sota för detta. Blir ett målspel på hemmalaget med en tyngre insats här!

  • Match: Atlético – Valladolid
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Atlético Madrid har haft en tung vecka bakom sig där man åkt på tre förluster och inte gjort ett enda mål framåt. Det blev uttåg ur den spanska cupen efter dubbla förluster mot ärkerivalen Real Madrid (0-3, 0-2) och sedan fick man även stryk mot Almeria i förra ligaomgången med 0-2. En ligaförlust som innebär att man blev av med serieledningen och nu ligger på en tredjeplats i tabellen. Men man ligger där på samma poäng som Barcelona samt Real Madrid, så det är ingen fara på taket ännu. Men man har absolut inte råd med fler enkla misstag i ligaspelet, framför allt inte på hemmagräs mot ett lag som Valladolid. Här gäller det att man kommer ut starkt och jag tror man vill skicka en passning till de andra topplagen att man blir att räkna med framöver. Man är seriens bästa hemmalag med raden 10-2-0 och en målskillnad på fantastiska 38-7. Diego Costa var avstängd i veckans cupretur mot Real Madrid och jag tror han kommer vara otroligt spelsugen till den här matchen.

Hos hemmalaget stryker vi här Filipe Luis, Tiago och David Villa som alla går skadade. Även ett frågetecken för målvakt Courtois som haft lite småskavanker på slutet, men det verkar som om han kommer vara redo.

atleticocosta2

Valladolid ligger på en nedflyttningsplats för tillfället trots att man plockat poäng i tre raka matcher nu. Men jag skulle inte säga att laget har särskilt fin form trots att poängen trillat in. Nu gjorde man en bra hemmamatch mot Villarreal (1-0), men matcherna mot Getafe (0-0) och Elche (2-2) imponerade man inte alls i. Det har även varit lite kaos i klubben då lagets förra stjärna, Patrick Ebert, bråkade sig fri och inte längre finns kvar. Merparten av sina poäng har man tagit på hemmaplan, men på bortagräs har man inte alls varit lika lyckosamma. Nu höll man förvisso nollan mot ett formsvagt Getafe senast på resande fot, men innan detta har man åkt på fyra riktiga käftsmällar mot Athletic (4-2), Granada (4-0), Espanyol (4-2) och Real Madrid (4-0). Atlético är minst lika bra som dessa lag och jag tror därför att Valladolid kommer få en otroligt jobbig lördag i huvudstaden.

Óscar har fortsatta skadebekymmer och kommer inte spela den här matchen. Även nyförvärvet Jeffren har åkt på en skada och kommer bli borta flera veckor framöver.


Valladolid har inget vidare försvar och framför allt på bortagräs har det sett bedrövligt ut när man ställts mot lite tyngre motstånd. Atlético går upp i serieledning vid vinst här och jag tror som sagt man vill vinna stort för att sätta press på Barcelona och Real Madrid, dessutom skadar det inte att bättra på målskillnaden då det är såpass hårt som det är uppe i toppen. Atlético hade fokus på den här matchen redan i cupreturen och jag tror det kommer en urladdning här.

/e@sy