Överspelet i Spanien hittade hem tidigare idag och nu blickar vi istället mot den sena matchen i La Liga, den mellan Atletico Madrid och Valencia. Det brukar bli en hel del kort mellan dessa lag och det är mycket möjligt att det blir samma visa idag. Häng på!

  • Match: Atletico – Valencia
  • Spel: över 7,5 kort
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Kikar vi på hur många kort lagen tagit hittills denna säsong så hittar vi Atletico Madrid på totalt 26 gula kort, vilket blir ett snitt på 3,25 kort per match. Ett väldigt högt snitt kan jag tycka för ett topplag som Atletico, men de spelar även väldigt fysiskt. För Valencia har det blivit 28 gula kort och ett rött kort på de åtta inledande omgångarna, vilket blir ett snitt på drygt 3,6 kort per match, vilket också är ganska högt. Väldigt utspritt bland korten hos de två lagen där sex spelare samlat på sig tre varningar hos Atletico. I Valencia är det fem spelare om toppar listan på tre varningar vardera.

Går vi vidare till inbördes möten så har det blivit en del kort när lagen drabbat samman. Till att börja med har det röda kortet åkt upp de fyra senaste matcherna lagen emellan. Ett rött kort räknas som två kort hos bet365 och det tackar vi inte nej till idag. Senaste mötet på Vicente Calderon var otroligt fult mellan lagen där vi till slut landade på hela 14 kort efter 90 min. Gången innan det var det match på Mestalla där vi landade på 7 kort.

atletico_200x200Valencia_200x200

Domaren är viktig när det kommer till kortspel och jag tycker vi har rätt man på plats idag, nämligen Jesus Gil Manzano. Han har dömt fyra ligamatcher hemma i Spanien den här säsongen och klivit över dagens lina vid tre tillfällen. Det har inte varit några hetare matcher han dömt, så jag tror det kan braka lös ordentligt ikväll. Senast han besökte Vicente Calderon gästades Atletico av Barcelona, i en match där vi slutade på 13 kort..


Atletico är favoriter här och ska så vara, men jag tror ändå att det blir en ganska tuff och tät match. Det lär alltså inte springa iväg och bli avslaget. Med bra tempo matchen igenom och två lag som spelar relativt fysiskt så ska vi kunna få se en del kort. Insats strax under medel!

Testar även ett rött kort i matchen med 1/10 units – 2,80 @ unibet

/e@sy