Fin match på Vicente Calderon denna helg då Valencia gäster Atlético Madrid i söndagens sena drabbning. Det ska inte vara något snack om saken här och mitt spel i matchen får sig en rejäl insats. Häng på!

  • Match: Atletico – Valencia
  • Spel: Atletico -1,5 (asian handicap)
  • Odds: 2,075 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Atlético Madrid imponerar bara mer och mer på mig och man ligger nu på samma poäng som Barcelona efter katalanernas nederlag mot Athletic Bilbao. Man har även gått som tåget i Champions League där man hade 10 poängs marginal till grupptvåan Zenit och en målskillnad på 15-3, detta efter fem vinster och ett oavgjort resultat. Inte heller i den spanska cupen hade man några större problem förra helgen där man besegrade Sant Andreu med klara 4-0, detta efter att ha ställt upp med ett b-betonat lag. Som jag skrivit tidigare så finns det väldigt få svagheter i det här laget och tränare Simeone har fått laget att verkligen spela för varandra i alla lägen. En spelare som Raul Garcia hade ganska dålig attityd i Osasuna, men nu sitter han på bänken i Atlético utan att tjura, och dessutom så jobbar han stenhårt när han får chansen. Hemma på Vicente Calderon har man full pott så här långt och med en målskillnad på 27-4 (!), vilket är väldigt imponerande. Nu har man hållit tätt bakåt i tre raka hemmamatcher samtidigt som man öst in 14 mål framåt, med andra ord så är man rejält starka här.

Inga större problem i truppen och man förväntas ställa upp med samma elva som alltid. Målvakt Courtois klev av någon träning i veckan men det ska inte vara någon fara för spel.

atleticocosta2

Valencia har inte imponerat inledningsvis på säsongen och om Atlético uppträder som ett lag ute på planen kan man inte direkt säga samma om ”Los Che”. En 9:e plats för tillfället är väl egentligen ingen jättekatastrof, men samtidigt så är det ingen placering som varken fansen eller spelarna är nöjda med. Nu tog man en efterlängtad seger i senaste matchen mot Osasuna (3-0), men samtidigt så fick man äran att spela med en man mer i 75min, då ska man bara vinna med dessa siffror. Anfallsspelet imponerar trots allt inte där både Jonas och Postiga känns som två mediokra anfallare som inte håller mot bättre motstånd. Men även försvarsspelet har Valencia haft problem med och det blir inte bättre av att Ricardo Costa nu dragit på sig en muskelskada som håller honom borta från den här matchen. Valencia har dessutom spelat väldigt tveksamt på bortagräs med raden 2-1-4 och målskillnad 7-13, något som gör att jag tror ännu mindre på gästerna här.

Förutom Costa så har man inga större avbräck i truppen vad jag läst mig till, men det lär bli tufft vilket som.


Atlético Madrid har verkligen alla ingredienser för att skada Valencia rejält här, något som jag även tror att man kommer göra. Jag har väldigt svårt att se det här oddset stå sig längre fram mot matchstart och spelar därför en högre insats redan nu.

/e@sy