Match på Vicente Calderon idag där Atletico Madrid tar emot Sporting Gijon i den elfte omgången av La Liga. Atletico ska ses som klara favoriter i det här mötet och lär springa hem minst en tvåmålsvinst till slut.

  • Match: Atletico – Sporting
  • Spel: Atletico -1,5
  • Odds: 1,725 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Atletico Madrid placerar sig som fyra i tabellen just nu och med fyra poäng upp till topplagen Barcelona och Real Madrid har de inte råd att göra något misstag och tappa mer mark. Laget kommer från ett 1-1 resultat borta mot Deportivo i senaste omgången i en match där lagen hade en varsin halvlek. Atletico dominerade första halvan enorm mycket och borde avgjort matchen, men tappade allt i andra och fick nöja sig med en pinne. Men nu är det hemmaplan och dessutom mot ett lättare motstånd. Kikar vi till Atleticos hemmamatcher den här säsongen så är det inget perfekt facit med raden 3-1-1. Men plumparna har kommit mot Barcelona (1-2) och Real Madrid (1-1), så det är inte mycket att snacka om. Med den offensivt laget besitter ska man göra minst två mål här, och sedan tror jag att man håller nollan.

Hos hemmalaget stryker vi idag Gimenez som går skadad. Ett litet avbräck defensivt men samtidigt har han sett lite darrig ut på slutet. Vi stryker även Vietto som inte får plats i matchtruppen.

atletico_200x200Sportinggijon1

Sporting Gijon är nykomlingar i La Liga och har stått för en hyfsad start med en 14:e plats just nu och 12 inspelade poäng. Merparten av poängen, sju stycken, har kommit på bortagräs, men jag tycker ändå att laget visat upp ett mycket svagt spel på resande fot. Krysset mot Sociedad (0-0) borta borde varit en förlust, likaså bortavinsterna mot Deportivo (3-2) samt Espanyol (2-1). När Gijon blir utspelade mot den här typen av motstånd så tror jag att det blir spel mot ett mål idag. Man har en formtoppad Halilovic som kan störa hemmaförsvaret, men i övrigt så ser det blekt ut framåt. Defensivt så höll man nollan mot Malaga (1-0) senast, men i de fyra matcherna före detta släppte man totalt in nio mål.

Hos gästerna stryker vi fortsatt anfallaren Sanabria som går skadad, inte heller backen Canella kommer till spel.


Atletico lär vara hungriga efter kryss i senaste ligamatchen och även kryss i CL tidigare i veckan. Detta tror jag att man tar ut på Sporting Gijon och vinner med minst två bollar. Insats strax under medel på spelet!

/e@sy