Match på Vicente Calderon ikväll när Atlético de Madrid tar emot Real Sociedad. Hemmalaget har fortfarande en liten chans att nå en CL-plats även fast det är ett långskott. För Sociedad är detta en match som inte betyder ett skvatt, man sitter lugnt i mitten av tabellen. Ett över/under spel är på sin plats här!

  • Match: Atlético – Sociedad
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.60 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Atlético har som sagt en mikroskopisk chans att sno åt sig en CL-plats, man är för tillfället sex poäng bakom Valencia och Malaga med tre omgångar kvar. Men det krävs en hel del tur för detta och jag tror inte att man fixar en plats i fotbollens finrum. Hemma på Vicente Calderon är Atlético som vanligt urstarka och på sina tio senaste matcher här så har man bara torskat mot giganterna Real Madrid och Barcelona. Tar vi en kik på målproduktionen så har man sex raka hemmamatcher som gått över linan 2,5 mål. Detta beror ju till en stor del på den vassa offensiv man har, lite halvt kombinerat med att man oftast släpper in ett mål på hemmagräs.

Till dagens match får man klara sig utan Tiago som är avstängd, i övrigt ser det bra ut i truppen.

Sociedad vägrar att förlora just nu och är uppe i sex raka matcher utan förlust. Förvisso är det hela fyra kryss på dessa matcher, men det är fortfarande ett styrkebesked. Man ligger för tillfället på en 13:e plats i ligan och kan varken ramla ur eller knipa en europaplats, så här kan man verkligen spela utan press på sig. Senast tog man en mycket komfortabel vinst på hemmagräs mot Racing med 3-0, men på resande fot har det varit bra mycket värre. Inte en vinst sedan 14:e Januari då man slog Valencia på Mestalla.

Sociedad får klara sig utan Inigo Matrinez, även ett litet frågetecken för Bergara.


Två offensiva och målglada lag som förhoppningsvis kommer bjuda på en bra fotboll ikväll. Atlético är och ska vara favoriter och kommer förmodligen ösa på framåt här med Falcao och co. Men man får se upp med kontringar när Sociedad har en Griezmann och Vela i storform som spets. Förhoppningsvis är det här spelet i hamn redan efter halvtidsvilan.

Eftersom jag tror på många mål så testar vi även en del målskyttar:

Griezmann – 5.75 – insats 0.5/10 u

Vela – 4.50 – insats 0.5/10 u

Adrian – 2.15 – insats 1/10 u

Turan – 3.40 – insats 0.5/10 u

Alla målskytteodds är hämtade från unibet, som oftast är bäst på den typen av spel.

/e@sy