Riktigt fin match på Vicente Calderon denna söndag då Atlético Madrid gästas av Sevilla. Det är två formstarka lag som kommer till spel men jag tycker ändå det är klasskillnad mellan lagen.

  • Match: Atlético – Sevilla
  • Spel: Atlético -1,5 (asian handicap)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Atlético Madrid fortsätter plocka poäng och man stod upp väldigt bra i senaste ligamatchen mot Barcelona (0-0). Man bjöd inte katalanerna på särskilt många chanser och jag tycker försvarslinjen hos Atlético är den absolut bästa i ligan. Hemma på Vicente Calderon har man varit en maktfaktor den här säsongen och inför senaste matchen mot Barcelona så hade man nio raka vinster på hemmagräset, detta tillsammans med en fin målskillnad på 33-6. Offensiven är riktigt vass och när man nu fått in lite förstärkning i form av Sosa så spetsar man till offensiven ytterligare. Därför räknar jag iskallt med att man gör minst två mål på Sevilla idag, för gästerna har verkligen ingen bra defensiv. Jag tror även hemmalaget kommer äga otroligt mycket boll och trycka tillbaka Sevilla, så när gästerna väl kommer upp i planen ska man inte ha några större problem med att avfärda detta.

Hos Atlético stryker vi idag de defensiva mittfältarna Tiago och Suarez. Tiago är ny på skadelistan och givetvis ett litet avbräck då även Suarez är borta sedan en tid tillbaka. Men Koke förväntas kliva in på den positionen och det har han gjort tidigare på ett fint sätt.

atleticocosta2

Sevilla hade en trevande inledning på säsongen men har nu plockat en hel del poäng på slutet. Tre vinster och två kryss har det blivit på de fem senaste matcherna, vilket Sevilla ska vara väldigt glada över. För även om poängen trillat in så är jag inte imponerad av spelet som man bjuder på. Både mot Granada (2-1), Athletic (1-1) och Villareal (2-1) var man det klart sämre laget och förtjänade kanske inte poäng i någon av dessa matcher. Försvarsspelet är det som oroar mest hos Sevilla och med tanke på att man ligger såpass högt upp i tabellen så är 30 insläppta mål väldigt mycket. Av dessa mål har man släppt in 20 på resande fot och därför tror jag knappast man håller tätt mot ett lag som Atlético. När man dessutom saknar M’Bia på det defensiva mittfältet så tror jag man är riktigt illa ute, för man hade behövt en stark bollvinnare där idag.

Förutom M’Bia så stryker vi även skadade Cheryshev och Perotti samt avstängda Diogo Figueiras.


Det ska inte vara något snack om saken här och jag är ganska övertygad om att Atlético vinner sin tionde match hemma på Vicente Calderon. Man har en ruskig offensiv men framförallt så tror jag man kommer täppa till bakåt i vanlig stil. Mitt spel blir därför Atlético Madrid -1,5 med en medelinsats!

/e@sy