Spansk cupfotboll även under torsdagen där Atletico Madrid gästas av Reus på Vicente Calderon. Första mötet slutade 2-1 till Atletico och med tanke på hur matchbilden såg ut där så tror jag på betydligt större siffror i afton.

  • Match: Atletico – Reus
  • Spel: Atletico -2,5
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Atletico Madrid är det formstarkaste laget i La Liga just nu och placerar sig som tvåa i tabellen med samma poäng som ettan Barcelona. Fem raka vinster på kontot och endast ett insläppt mål säger det mesta om dagsformen. Men nu är det cupmatch och givetvis kommer Simeone rotera en del idag, men jag tycker fortfarande han tagit ut en mycket stark matchtrupp. Han vill givetvis inte bli överraskad på något sätt, då vi ska komma ihåg att första mötet ”bara” slutade 2-1 till Atletico. Siffrorna speglar dock inte matchbilden, 4-0 till Atletico hade varit mer rättvist. Kikar vi då på dagens matchtrupp hittar vi en uppsättning mittfältare i form av Koke, Óliver, Gabi, Saúl, Carrasco och Thomas. Mycket troligt att Óliver och Thomas får starta idag, men det är mycket kapabla herrar. Det går inte att forma ett dåligt mittfält med dessa spelare. Framåt i planen finns Torres, Correa och Vietto med, vilket även det känns väldigt stabilt.
Bakåt vilas det en del spelare, där varken Juanfran, Filipe Luis eller Godin finns med i truppen. Men av det jag såg från Reus i första mötet är jag inte oroad.

atletico_200x200160px-Cf_reus_deportiu_200

Reus Deportiu kommer från Katalonien och spelar i Segunda B till vardags, vilket är den spanska tredjeligan. Där håller man till i Grupp 3 och toppar just nu tabellen efter ett grymt facit på 11-5-1 så här långt. Reus har gjort ett litet ryck i tabellen tillsammans med Villarreal B och redan nu ser det ut som dessa lag gör upp om direktplatsen till playoff. Med det sagt tror jag inte att laget kommer offra liv och lem för att göra ett bra resultat på Vicente Calderon idag. Laget har en viktig bortamatch i ligaspelet till helgen och tränare Natxo Gonzalez har även sagt att det är den matchen som är i fokus just nu. Jag förstår att han säger så med tanke på hur första mötet mellan dessa lag såg ut. Den unga mittbacken i Atletico, Lucas, bjöd Reus på ett mål genom att sparka i luften, i övrigt så hade man inte mycket framåt. Nu är det bortaplan och när inte fansen finns bakom laget så kan det bli svårt att löpa dem där extra stegen som krävs för att hänga med ett lag från högstaligan.
Inga större skadebekymmer hos gästerna som reser till huvudstaden med starkast möjliga trupp. En hel del rotation att vänta.


Diego Simeone har tagit ut en stark trupp till idag och oavsett hur han väljer att starta matchen så är det ett slagkraftigt lag. Atletico dominerade första mötet på bortaplan och jag tror det kommer bli ännu större dominans på hemmagräs ikväll. Spelare som Torres, Correa och Vietto borde vara sugna på att visa upp sig och då kan detta rinna iväg till slut. Insats strax över medel gäller.

/e@sy