Dagens tidiga match från spanska La Liga hittar vi i huvudstaden där Atletico Madrid tar emot Real Sociedad hemma på Vicente Calderon. Hemmalaget har två stabila 2-0 segrar i ryggen och jag tror på något liknande ikväll.

  • Match: Atletico – Sociedad
  • Spel: Atletico -1,5 (asian handicap)
  • Odds: 1.975 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Atletico Madrid var inne i en liten formsvacka nyligen där laget inte vann en ligamatch på tre omgångar. Men till lagets försvar var det tuffa motståndare i form av Sevilla (0-0) och Espanyol (0-0) på bortagräs och Valencia (1-1) hemma. I de två senaste matcherna har det varit enklare motstånd och då har även vinsterna kommit, i derbyt mot Getafe (2-0) och nu senast mot Cordoba (2-0). Cordoba hade en del boll och kom till en del fina lägen senast, men det är lite så som Atletico brukar se ut på bortagräs. Nu är det hemmaplan och Atletico är ligans bästa hemmalag med raden 12-2-1 med tillhörande målskillnad på 37-10. Kikar vi fem hemmamatcher tillbaka så har man löst det här handikappet vid fyra tillfällen, bland annat mot Real Madrid (4-0).

Hos hemmalaget stryker vi idag högerback Juanfran som är avstängd. Vidare så stryker vi även Godín, Mandzukic, Moyà samt Raúl García som alla går skadade. En del tuffa avbräck men Miranda är tillbaka och ersätter Godin på mittbacken. Oblak var strålande mot Cordoba och Moya lär knappast saknas. Det finns bredd hos Atletico med andra ord.

atletico_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad har visat fin form på slutet och har klättrat upp till en 10:e plats i tabellen. Men det har varit en del enkla motståndare på slutet och jag tycker inte heller att spelet övertygat allt för mycket. Näst senast mot Cordoba vann man förvisso med 3-1, men Cordoba fick en utvisning väldigt tidigt i matchen och Sociedad fick slita hårt för segern. Förra helgen var det bortamatch mot Malaga (1-1) på tapeten och Sociedad ska vara väldigt glada över en poäng i den matchen. I första halvlek skapade baskerna en del farligheter framåt, men i andra såg man slutkörda ut och kvitteringen kom verkligen från ingenstans. Bortaplan är inte heller Sociedads melodi med raden 1-7-6 på säsongens matcher på resande fot.

Hos gästerna sätter vi frågetecken för både vänsterback De la Bella samt anfallare Carlos Vela som även missade matchen mot Cordoba. Det är snack om att Vela kan få en del minuter idag, men samtidigt kommer man inte chansa något.


När matcherna duggar tätt är bredden i laget otroligt viktig. Där tycker jag att Atletico har en klar fördel gentemot Sociedad. Sedan är Atletico ligans bästa hemmalag och stöter nu på ett av ligans sämsta bortalag. Jag tror Atleti vinner den här matchen och jag tror man gör det med ett par bollars marginal.

/e@sy