Söndagens spanska fotboll avslutas på Vicente Calderon i Madrid där topplaget Atlético tar emot ett för dagen väldigt intressant Real Sociedad. Två lag som går väldigt bra i nuläget och jag tror att vi har en riktigt fin fotbollsmatch framför oss. Hemmalagets försvarsspel i all ära, men jag kan inte låta bli att testa det här oddset då jag har en känsla av att de baskiska gästerna kan ställa till det i vissa moment.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Liga BBVA, Spanien
  • Match: Atlético Madrid – Real Sociedad
  • Spel: Real Sociedad över 1,5 mål
  • Odds: 4,50 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 21.00

Atlético Madrid har stått för en fantastisk säsong så här långt där man till och med placerar sig två poäng före den värsta rivalen, Real Madrid, inför den 27:e omgången. Även om de regerande Europa League-mästarna redan har hunnit med att bli utslagna ur samma turnering i ett tidigt skede så kan man trösta sig med att större uppgifter väntar i form av Champions League-spel till nästa säsong. Man är även klart för copa del rey-finalen, en stor framgång även det.

Real Sociedad kan också gå mot en riktigt fin säsong då man endast har tre poäng upp till den sista CL-platsen. Så här långt är man även det bästa laget i Baskien då man placerar sig nio poäng före antagonisten Athletic. Kunde man sedan slipa på försvarsspelet ytterligare så kan det räcka för topp-6 då man har flera vassa anfallsvapen.

Atléti kommer till spel utan Mario Suarez och Tiago. La Real saknar Gonzalo Castro, Gorka Elustondo och Diego Ifran.

Det ska nämnas att Atlético är otroligt starka hemma i Madrid där man har full pott så här långt. Man har vunnit 13 av 13 möjliga i ligaspelet till en målskillnad på 34-6 vilket är fruktansvärt imponerande. Den där något svagare perioden, som iallafall jag har gått och väntat på, har inte riktigt kommit ännu även om jag fortfarande vill tro att den väntar runt hörnet. Man har matchats någorlunda hårt och kommer nu till spel utan en viktig pjäs i defensiven i Mario Suarez samt en potentiell ersättare i Tiago. Intressant att se hur señor Simeone väljer ett formera upp sitt lag som lär styra spelet och ha ett övertag vad gäller bollinnehav, dock ett kommando som jag tror att kvällens bortalag inte kommer ha något emot, till en viss grad.

Real Sociedad har, likt kvällens motstånd, varit helt fantastiskt att skåda den här säsongen. Framförallt dess anfallsspel och det är endast topp 3-lagen som har lyckats göra fler mål i ligan. Man är riktigt farligt i sitt omställningsspel som kan bli ett vägvinnande nummer här. Man har gjort mål i 10 matcher i följd och totalt 22 st i de matcherna, varav 3 mål på både Barcelona hemma och Real Madrid borta. Jag skulle inte bli förvånad om man lyckades straffa ytterligare ett topplag här.


Svårt att säga om baskerna har ett tillräckligt bra spel i sig för att räcka till poäng, där jag väljer att enbart förlita mig till lagets anfallsspel som kan såra även ett stabilt hemmalag. Testar den här högoddsaren, bortalaget att göra minst 2 mål spelas med en insats under medel. Spelar även 4/10 units på Real Sociedad att göra ett mål i matchen (Atlético Madrid att inte hålla nollan) till 1,72, även det hos Bet365.

/Puyol