Derbi madrileño tidigt under lördagen då Atletico Madrid gästas av Real Madrid på Vicente Calderon. Gästerna spelade en tuff match så sent som i onsdags och dessutom blev det en väldigt dyrköpt seger mot Sevilla. Öppnar det för en hemmaseger här?

  • Match: Atletico – Real Madrid
  • Spel: Atletico (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Atletico Madrid placerar sig som 3:a i ligatabellen och har tre pinnar upp till Barcelona samt sju poäng upp till ärkerivalen Real Madrid. Mycket viktig match med andra ord om man inte vill tappa kontakten med topplagen. Dessutom jagas man av Sevilla på fjärdeplatsen, så Atleti kan inte alls slå sig till ro. Formen är god då laget kommer in här med tre raka vinster i ryggen efter förlusten mot Barcelona (1-3).Det har inte varit något tuffare motstånd i dessa matcher, men Simeones mannar har gjort det som krävs helt enkelt. Atletico har även ett psykologiskt övertag på Real Madrid efter några fina derbymatcher på slutet. Kikar vi fem derbyn tillbaka så har Atletico samlat på sig tre vinster och två kryss, vilket givetvis ger laget lite extra självförtroende här.

Även skadeläget har ljusnat på slutet efter lite bekymmer på mittbackspositionerna. Man kommer till spel med en mycket stark trupp och det är redan aviserat att Mandzukic och Griezmann startar uppe på topp.

atletico_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid har gått mycket starkt i ligan efter bortaförlusten mot Valencia (1-2) och är nu uppe i fem raka ligavinster. Men spelet har inte varit övertygande i samtliga matcher där det var nära poängtapp i matchen mot Cordoba (2-1) samt en del bekymmer senast mot Sevilla (2-1). Chanser skapar laget och även fast Ronaldo varit avstängd i två matcher så har det inte varit några problem med målskyttet. Men nu stöter man på ett mycket vassare försvar på andra sidan planhalvan, så jag tror knappast att Real kommer ösa in mål här. Defensivt har marängerna en del frågetecken inför derbyt och vi ska komma ihåg att man släppt in mål i tre raka ligamatcher nu.

Dessutom är det stora avbräck i defensiven då Pepe och Ramos går skadade just nu. Lägg till Marcelo som är avstängd och 75% av den ordinarie backlinjen är borta. Det är inga bekymmer som Ancelotti vill ha inför ett derby. Vidare så stryker vi långtidsskadade Modric samt James som fick kliva av skadad senast.


Atletico kunde inte möta Real vid ett lämpligare tillfälle när marängerna nu har en del skadebekymmer och dessutom spelade match så sent som i onsdags. Även hemmaplan är en stor fördel för Atleti och jag tycker man ska ha relativt goda chanser till tre poäng här. Vi testar en medelinsats på ettan med pengarna tillbaka på ett oavgjort resultat.

/e@sy