El Derbi Madrileño i afton när Atlético Madrid och Real Madrid drabbar samman på Vicente Calderon. Det är spanska cupen på tapeten och vi är nu framme vid åttondelsfinal. Marängerna har sett läskigt bra ut på slutet och även fast det blev torsk mot Valencia senast så ska man ses med bra chans här.

  • Match: Atletico – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Atletico Madrid har gjort det bra hittills denna säsong och placerar sig på en tredjeplats i La Liga, på samma poäng som Barcelona och med en pinne upp till ärkerivalen Real Madrid. Men jag har inte varit överdrivit imponerad av spelet som Atleti visat upp och tycker att laget är bra mycket sämre än förra säsongen. Mandzukic har satt dit en del bollar men är inte ens i närheten av samma kvalité som Diego Costa. Kroaten har noll löpstyrka i sig och kan inte hota på samma sätt som Costa gjorde förra säsongen. Kikar vi defensivt så tycker jag man är klart försvagade på vänsterbacken där Siqueira ersatt Filipe Luis. Det må funka mot de sämre lagen i ligan, men mot ett Real Madrid som blivit varm i kläderna kommer Siqueira få det svårt. Det ska nämnas att Atletico har släppt in mål i tre raka ligamatcher.

Tre skador hos hemmalaget där Miranda givetvis är det största avbräcket. Gimenez har gjort det bra när han ersatt, men han är ingen Miranda. Vidare så stryker vi även Rodríguez samt Ansaldi. Torres kan göra sin debut för Atleti idag och det verkar även som Oblak fortsätter vakta buren när det vankas cup.

atletico_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid fick sin otroliga segerrad bruten senast då Valencia blev för svåra på Mestalla. Ronaldo öppnade målskyttet på straff och efter det trodde nog många att matchen var över. Men Valencia kunde med både skicklighet och lite tur vända på steken och inkassera tre poäng. Jag tycker dock att Real Madrid var det klart bättre laget i matchen och ser inte poängtappet som om marängerna tappat form helt plötsligt. Man tog sig till många fina lägen och borde nog kvitterat i slutskedet av matchen. Offensiven är mördande och det verkar inte som Ancelotti kommer snåla på någonting idag, detta är en match som han vill vinna. Ronaldo och Bale väntas starta på en varsin kant och får vi se kontringar med dessa herrar så är Atleti riktigt illa ute.

Inga större skadebekymmer hos gästerna som har både Khedira och Jese tillbaka i speldugligt skick. Någon match blir det dock inte för Luka Modric som fortfarande går skadad.


Atletico har inte samma tajta försvarsspel som förra säsongen och det tror jag kan straffa sig rejält mot ett lag som Real Madrid. Hemmaplan innebär att Atletico kommer våga sig framåt lite mer och det öppnar upp för Real Madrid med deras giftiga kontringar. Jag tror vi kan få se två bortamål i matchen och testar en insats strax under medel på detta.

Vi kör även 1/10 på att Siqueira får en varning i matchen – 2,50 @ unibet

Jag tycker att brassen är ganska oslipad i sitt spel och han kommer verkligen ställas på prov idag.

/e@sy