Derby på Vicente Calderon där Atlético Madrid gästas av ärkerivalen Real Madrid. Atlético har inga fina siffror mot marängerna men här tror jag att man har riktigt bra chanser. Går på ett målspel för hemmalaget här!

  • Match: Atlético Madrid – Real Madrid
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,15 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Atlético Madrid ligger på en tredjeplats i tabellen och med 13 poäng ner till fyran Sociedad så är man så gott som klara för CL-spel nästa säsong. Nu handlar istället slutskedet av säsongen om att hamna före ”storebror” Real Madrid i serien och då kommer det förmodligen att krävas en vinst i dagens match. Man är endast tre poäng bakom och det innebär alltså att man kliver upp på samma poäng vid vinst idag. Formen är god hos hemmalaget och man har nu fem raka matcher utan förlust där man endast släppt in ett mål i krysset mot Valencia (1-1). Nu tror jag man lägger störst fokus på anfallsspelet idag på hemmaplan och man har stora chanser att skada ett redan sargat försvar hos Real Madrid.

Viktiga Arda Turan är tillbaka från skada och även Tiago är tillbaka här, i övrigt har man inga avbräck alls.

Real Madrid åkte på en ordentlig smäll i Tyskland då Borussia Dortmund vann med klara 4-1 i CL-semin. Med returen redan på tisdag nästa vecka så innebär det troligen att man går in lite halvhjärtat inför den här uppgiften, spelare med småskavanker kommer inte spela och det kommer säkerligen roteras en del i elvan också. Försvaret är det som jag sätter störst frågetecken inför dagens match då man saknar både Ramos (vilar), Coentrao (vilar) och Arbeloa (skadad), tre spelare som givetvis är ordinarie en vanlig dag. Nu kan istället en backlinje bestå av Nacho, Pepe, Carvalho och Albiol, ingen försvarslinje som sätter skräck hos Falcao och Diego Costa kan jag lova.

Real Madrid kommer även till spel utan Ronaldo och Marcelo som båda är skadade.


Tycker helt klart det är fördel för hemmalaget här när Real Madrid saknar Ronaldo plus att man har stora bekymmer defensivt. Senaste derbyvinsten Atlético tog mot Real Madrid var säsongen 99/00 då man vann med 3-1 efter två mål från Jimmy Floyd Hasselbaink och jag tror vi kan få se några liknande siffror i dagens match även fast Hasselbaink lagt skorna på hyllan. Hemmalaget över 1,5 mål känns bra och det får sig en medelinsats.

Testar även 1/10 units på hemmalaget över 2,5 mål – 4,45 @ betsson.

/e@sy