Kvartsfinalerna av Champions League drar igång i afton och vi har ett mycket hett Madrid-derby på Vicente Calderon att se fram emot. Atleti har fina siffror mot marängerna på slutet och det är inte omöjligt att hemmalaget sätter sig själva i ett fint utgångsläge inför returen.

  • Match: Atletico – Real
  • Spel: Atletico (pengarna tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2.04 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Atletico Madrid ser inte lika starka ut som förra säsongen då laget placerar sig som trea i ligaspelet just nu. Med sju poäng upp till Real Madrid och nio poäng till Barcelona så kan man nog sluta drömma om ännu en ligatitel. Det innebär att man kan lägga allt krut på det här dubbelmötet med start hemma på Vicente Calderon ikväll. Även fast jag inte tycker Atletico är lika starka den här säsongen så har man sannerligen imponerat mot ärkerivalen Real Madrid. Lagen har sex möten mot varandra under säsongen i olika tävlingsmatcher, facit är fyra segrar för Atletico samt två oavgjorda resultat. Samtliga tre matcher på Vicente Calderon har Atleti vunnit, och detta med en total målskillnad på 7-0. Simeone har verkligen lyckats neutraliserat marängernas anfallsspel och sedan har man med stor energi skadat Reals defensiv. Med gott självförtroende i ryggen så kan man lyckas med detta återigen.

Inga större avbräck hos hemmalaget där vi endast sätter ett frågetecken för Raul Garcia.

atletico_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid har desto mer att tänka på då laget, förutom spel i Champions League, går en hård kamp mot Barcelona om ligatiteln. Formen är god med tre raka ligasegrar i ryggen, men vad säger egentligen vinster mot lag som Granada (9-1) och Eibar (3-0)? Absolut ingenting, då både dessa matcher var på hemmaplan och mot minst sagt uselt motstånd. I derbyt mot Rayo Vallecano (2-0) var Real Madrid riktigt illa ute och man ska nog inte förlita sig på att Atletico kroknar i andra halvan precis som Rayo gjorde. Det är fråga om inställning ikväll och uppträder Real Madrid lika svagt som mot Rayo så ger jag hemmalaget mycket goda chanser här. Bortaspelet har inte imponerat hos marängerna som har tre förluster på de fem senaste bortamatcherna i ligan. Bland annat så hittar vi storförlusten mot just Atletico Madrid (0-4) bland dessa matcher.

Inte heller några större bekymmer hos gästerna som kommer till spel med en stark trupp.


Spelare för spelare tycker jag att Real Madrid är det klart bättre laget, ingen tvekan om det. Men fotboll är en lagsport och när det handlar om att slita för varandra är det få lag som kan matcha Diego Simeone och hans mannar. Hittar man samma energi som i senaste derbyvinsten mot Real så tror jag man sätter sig i förarsätet i detta dubbelmöte. En insats strax under medel på Atletico med insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy