Madridderby på Vicente Calderon i afton då Atlético Madrid och Real Madrid drabbar samman i returmötet av den spanska cupen. Hemmalaget saknar ett gäng tunga spelare i den här matchen och jag tror man kommer få det svårt att näta här.

  • Match: Atlético Madrid – Real Madrid
  • Spel: Bortalaget vinner utan insläppt mål
  • Odds: 3,85 @ betsafe
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Atlético Madrid hade ingen lycka på Santiago Bernabéu för en vecka sedan där man förlorade med hela 3-0. Det innebär att det här cupmötet är så gott som avgjort och tränare Simeone har givetvis insett detta. Nu gäller det att fokusera på ligaspelet och kommande Champions League där man ju i allra högsta grad är med i racet. Efter helgens ligaförlust mot Almeria (0-2) så ligger man nu på samma poäng som både Real Madrid och Barcelona, så varenda liten miss kommer bli kostsam där. Förutom att Atlético har en del tunga skador så kommer även Simeone rotera en del i startelvan. Den enda ordinarie i backlinjen ser ut att bli Miranda, dessutom ställer vi Aranzubia i målet då Courtois går skadad. Det innebär att Atlético är kraftigt försvagade i defensiven och det är något som jag tror gästerna kommer utnyttja. Men inte heller framåt ser det särskilt bra ut då David Villa fortfarande går skadad och Diego Costa är avstängd här. Något som förmodligen innebär att man kommer trycka upp Raul Garcia där Costa normalt brukar operera, och den herren ska inte backlinjen hos Real ha några problem med.

Förutom de tre herrar som jag nämnt så saknar man även Tiago samt Filipe Luis.

realmadridatletico1

Real Madrid har varit säkerheten själv i den spanska cupen och har faktiskt inte släppt in ett endaste mål på sina sju cupmatcher. Nyckeln till detta tror jag är den hårda konkurrens man har i de bakre leden i laget, där spelare måste prestera när man väl får chansen. Coentrao vs Marcelo på vänsterbacken, Arbeloa vs Carvajal på högerbacken och Varane som ska försöka stjäla en plats från antingen Pepe eller Ramos. Sedan har vi självklart målvaktsposten där Casillas hållit nollan i sju raka matcher, men ändå får vila när det är dags för ligaspel. Framåt har laget tryckt in en hel del mål på slutet och trots att man saknade Ronaldo i helgens ligamatch mot Villarreal så gjorde man fyra kassar där. Nu är Ronaldo tillgänglig i den här matchen och med tanke på att han avtjänar en tre matchers lång avstängning i ligan så lär han få 90 min här och vara rejält spelsugen. Det ryktas även om att Bale kommer starta den här matchen, och i sådana fall har gästerna det rejält förspänt i anfallet.

Hos bortalaget stryker vi Khedira som fortfarande går skadad, i övrigt har Ancelotti en stark trupp till sitt förfogande.


Jag har svårt att se hur hemmalaget ska kunna näta här utan sin storstjärna Diego Costa. Han är så otroligt löpstark och även fast han inte får bollen så öppnar han upp enorma ytor för sina lagkamrater. Raul Garcia är allt annat än löpstark och sätter man honom som spjutspets idag så tror jag gästernas försvar får en walk in the park. Det här är ett intressant spel till ett fint odds och vi testar en mindre insats på det.

/e@sy