Vi beger oss mot Vicente Calderon denna lördag då det vankas derby mellan Atletico Madrid – Rayo Vallecano. Två lag som är ute efter en trepoängare och jag förväntar mig därför en öppen match som bjuder på en del mål.

  • Match: Atletico – Rayo
  • Spel: Över 3 mål
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Aletico Madrid stod för en riktigt vass insats mot Bayern München tidigare i veckan och har skaffat sig ett fint utgångsläge inför returen nästa vecka i Tyskland. Även i ligaspelet är man med i matchen då laget placerar sig på samma poäng som Barcelona i toppen av tabellen, vilket innebär att det inte är något annat än seger som gäller i det här mötet. Simeone lär rotera en del samtidigt som den här matchen är otroligt viktig, så han kan inte ställa något b-lag på planen. Vi kan förvänta oss en helt annan match än den mot Bayern där Atletico spelade ganska passivt emellanåt och satsade på kontringar. Nu är det Atletico som är stora favoriter och även fast Rayo trivs med mycket boll så är det givetvis hemmalaget som ska föra matchen, vilket jag inte tycker är det optimala. Diego Godin saknas fortfarande och det är ett väldigt stort avbräck för lagets defensiv även fast man lyckades hålla nollan mot Bayern även utan honom. Rayo är ett mycket skickligt lag offensivt och kan straffa ett lite tröttkört hemmalag här. Samtidigt så har gästerna en urusel defensiv som Atletico kan utnyttja.
Förutom Godin stryker vi även Carrasco och Tiago, i övrigt har man inga större avbräck.

atletico_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano har varit mycket upp och ner den här säsongen och kan inte alls andas ut från sin 16:e plats i tabellen. Man har endast två poäng till godo på Granada under strecket och med ett tufft spelschema kvar så gäller det att man går för poängen nu. Bortamatch mot Sociedad och möjligen en direkt avgörande hemmamatch mot Levante är ingen enkel resa. Laget spelade derby även i förra omgången där Real Madrid stod för motståndet och Rayo hade ett gyllene tillfälle till poäng där med ledning 2-0. Men som så många gånger förut visar man upp ett uruselt försvarsspel och i slutändan blev det noll poäng efter siffrorna 2-3. Rayo borde kanske åka till Vicente Calderon och slå vakt om en poäng i dagens match men problemet är att detta är ett spel som Rayo inte kan spela för fem öre. Paco Jemez har printat in sin spelide i laget och då spelar det ingen roll vilket motstånd som står på andra sidan. Korkat möjligen men en bra dag kan Rayo överraska mot vilket lag som helst, även Atletico Madrid på bortagräs.
Lång frånvarolista hos gästerna som bland annat saknar sitt defensiva mittfält med Baena och Trashorras, vilket är två tunga avbräck. Även Ze Castro saknas vilket jag tycker är ytterligare ett tungt avbräck defensivt. Framåt har man dock en bra bredd.


Atletico grisade till sig en vinst i CL-matchen mot Bayern och här kan vi som sagt förvänta oss ett helt annat spel. Hemmalaget måste släppa bromsa och gå för tre poäng och det tror jag öppnar upp denna tillställning. Över tre mål spelas därför med en medelinsats.

/e@sy