Derby i Madrid idag då Atlético Madrid tar emot Rayo Vallecano hemma på Vicente Calderon. Atlético har imponerat på mig hittills denna säsong och framförallt defensivt där man är otroligt starka. Håller man nollan ikväll?

  • Match: Atlético – Rayo
  • Spel: Atlético vinner och håller nollan
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Atlético Madrid ser starka ut i år och jag tror utan tvekan att laget kommer placera som trea efter giganterna Barcelona och Real Madrid. Öppningsmatchen av ligan vann man med 3-1 borta mot Sevilla och det såg väldigt stabilt ut defensivt i den matchen. Atlético släppte faktiskt in minst mål i hela la liga förra säsongen och man har knappast ett sämre lag defensivt denna säsong.

Till att börja med så tycker jag att man har ligans bästa målvakt i belgaren Thibaut Courtois. Nästan två meter lång och otroligt stark i luftrummet, men samtidigt är han även väldigt smidig och snabb i sidled. Framför sig har Courtois en stabil backlinje som oftast består av Juanfran, Miranda, Godin och Filipe Luis. Dessa herrar spelade mot Barcelona i supercupen tidigare i veckan och höll stången otroligt bra där i en match som slutade 1-1. Samtidigt har man en grym offensiv just nu där man värvat både David Villa (Barcelona) och Leo Baptistao (Rayo), som tillsammans med Adrian och Diego Costa gör att Atlético har en grym bredd i anfallet.

Inga problem alls i Atlético som kan mönstra vilket lag man vill.

atleticocortois

Rayo Vallecano plockade ner Elche i premiären där man vann med hela 3-0 på hemmagräset. Lite överraskande faktiskt då jag trodde Rayo skulle få oerhörda problem den här säsongen. Men nu mötte man en nykomling på hemmagräs och en sådan enkel resa kommer man absolut inte få idag. Tvåmålsskytt mot Elche senast blev Alberto Bueno som man hämtat från Espanyol, en spelare som Atlético inte får bjuda allt för mycket utrymme idag med sitt farliga skott. Men det är också det enda hotet i Rayo tycker jag, där förra säsongens målkung Piti lämnat för spel i Granada.

Bortalaget får klara sig utan trion Rodri, Nery Castillo och José Carlos som alla går skadade.


Jag tror Atlético kommer ha väldigt mycket boll idag och Rayo får nog mestadels ägna sig åt försvarsarbete. När väl Rayo kommer upp i planen så har Atlético en backlinje och målvakt som tar hand om detta. Jag säger 2-0 eller 3-0 till hemmalaget vilket innebär att det här spelet sitter.

/e@sy