En av kvällens sena matcher utspelar sig på Vicente Calderon där Atlético Madrid gästas av Osasuna från Pamplona. Stora rotationer hos hemmalaget öppnar upp för mitt spel i matchen.

  • Match: Atlético – Osasuna
  • Spel: Halvlek med flest mål – andra halvlek
  • Odds: 1,95 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Atlético Madrid går som tåget i ligan och är nu uppe i fem vinster på lika många matcher efter att ha besegrat Sevilla, Rayo, Sociedad, Almeria och Valladolid. Inga jättelag man besegrat men kvällens motståndare är nog snäppet sämre än samtliga dessa lag. Med tanke på europaspel och tätt matchande i ligan på slutet har Simeone deklarerat att han kommer rotera en hel del i startelvan till den här matchen, fem platser ska det handla om. Med lite nya killar i startelvan som inte är lika samspelta så tror jag inte att spelet kommer sitta direkt, och det kan nog vara lite knackigt i första halvlek när Osasuna fortfarande har lite kräm kvar i benen. Skulle det vara ett 0-0 resultat efter första halvan tror jag att hemmalaget kommer byta in några nyckelspelare för att öka tempot och se till att vinna matchen.

Hos hemmalaget saknas endast Adrian som går skadad, i övrigt finns alla tunga spelare med i matchtruppen.

atleticocosta2

Osasuna har inlett årets liga på ett förväntat sätt med fyra förluster och en vinst på sina fem matcher. Man sålde av sin bästa anfallare Kike Sola inför säsongen och har ersatt med spelare som är betydligt svagare. Förra säsongen hade man ett utmärkt försvarsspel men inte heller det har gått att känna igen den här säsongen. Nu åker man till en av de svåraste bortamatcherna och här gäller det givetvis att hålla ihop försvarsspelet i första hand och börja kika på anfallsmålet när det dyker upp fasta situationer och annat. Nya tränaren Javi Gracia är inne på samma spår då han uttalat sig om att försvarsspelet måste bli bättre och jag tror hans taktik i afton kommer vara att backa hem till att börja med.

Vi stryker en rad spelare hos bortalaget som saknar Miguel Flaño, De las Cuevas, Echaide, Cejudo, Roberto Torres och Nino.


Atlético är stora favoriter och jag tror också man kommer vinna med klara siffror efter 90 minuter spelade. Men man kommer rotera i startelvan idag och jag tror att Osasuna kan hålla stången i alla fall i en halvlek. Flest mål i andra halvlek spelas därför med en medelinsats!

/e@sy