Ännu en dag med fotboll från Champions League där vi har en högintressant match framför oss på Vicente Calderon. Grupp A är mycket jämn just nu där Atletico Madrid kan säkra avancemang i kvällens match. Men man stöter på tufft motstånd i form av Olympiakos, som är det enda laget som besegrat ”Atleti” i turneringen. En del avbräck hos hemmalaget tror jag innebär en del mål i det här mötet.

  • Match: Atletico – Olympiakos
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Atletico Madrid har gjort en mycket bra turnering så här långt där man plockat tre segrar av fyra möjliga. Men det innebär fortfarande inte att man är klara för avancemang då Grupp A är mycket jämn. ”Atleti” toppar gruppen på nio poäng, men bakom så jagar både Olympiakos och Juventus på sex poäng vardera. Även Malmö har chansen till avancemang forfarande, men svensklaget kan inte ta sig förbi spanjorerna även fast man vinner de två avslutande matcherna. Förra matchen ställdes Atletico mot just Malmö och det är tre poäng som Atletico ska vara väldigt nöjda över. Det blev en seger med 2-0 till slut men de omvända siffrorna hade inte alls varit orättvist. Atletico har annars ett mycket stabilt försvarsspel, men jag tycker det sett aningen darrigt ut på slutet. I ligan släppte man in två mål mot Cordoba (4-2), två mot Sociedad (1-2) och nu senast blev det ett insläppt mot Malaga (3-1). Det är inte likt Atletico och till dagens match har man dessutom lite bekymmer i de bakre leden. Miranda skadade sig under landslagsuppehållet med sitt Brasilien, och i mitt tycke är han en av de bästa mittbackarna i världen just nu. Dessutom har han ett otroligt bra samspel med Godin som vi sett så många gånger i Atleticotröjan. Inte heller vänsterback Siqueira finns med till dagens match där man istället troligtvis spelar med Ansaldi. Det är lite justeringar som kan komma att visa sig ute på planen, för man lär bli testade mot grekerna.
Förutom Miranda och Siqueira har inte Atletico några större bekymmer.

atletico_200x200142px-Olympiakos4.svg

Olympiakos placerar sig på en andraplats i tabellen just nu på samma antal poäng som Juventus. Förutom matchen ikväll så har man även en hemmamatch mot Malmö kvar i sista omgången, ett Malmö som då kan vara helt avsågat vid en förlust mot Juventus idag. Grekerna är som sagt det enda laget som besegrat Atletico så här långt in i turneringen, detta efter 3-2 på hemmaplan. Inte särskilt rättvist sett till matchbilden där, men gör man tre mål på Atletico Madrid så har man gjort det riktigt bra. Enda gången som Olympiakos blivit nollade i turneringen var faktiskt i bortamatchen mot Malmö (0-2) där man stod för en mycket slät insats. Man kommer närmast från ett målkalas i turneringen då det blev stryk med 3-2 i bortamötet mot Juventus, i en mycket chansrik match. Italienarna skapade flest och bäst chanser i den matchen och borde nog satt dit det dubbla antalet mål där. Men grekerna stack upp vissa gånger och man har en del intressanta namn i det offensiva. Afellay är en fullt duglig fotbollsspelare och sedan gillar jag även Alejandro Domínguez riktigt skarpt. Argentinaren är inte den snabbaste herren på en fotbollsplan kanske, men fötterna han besitter är ren magi vissa gånger. Av de sex mål som grekerna gjort hittills i turneringen så är det faktiskt olika målskyttar på samtliga mål. Kanske inget bra betyg till anfallare Mitroglou som fått förtroendet som spjutspets de flesta matcherna, men å andra sidan kan fler spelare producera i laget, vilket är en styrka. Defensivt så har Olympiakos inte stått för några höjdarmatcher i turneringen så här långt. Förvisso höll man nollan i hemmamatchen mot Juventus (1-0) näst senast. Men även där skapade italienarna tillräckligt med heta lägen för att göra flertalet mål. Dålig koll på hur bra Abidal är i dessa dagar, men Botia vet jag att han inte håller på den här nivån.
Inga större bekymmer hos gästerna som kan ställa en stark elva på planen ikväll.


Jag förväntar mig ett hemmalag som kommer ut hårt här och verkligen går för tre poäng. Man vill nog ogärna ha kniven mot strupen i den avgörande matchen mot Juventus på bortagräs. Men försvarsspelet hos Atleti har varit tveksamt på slutet och det är givetvis ett tufft avbräck att Miranda inte kan spela dagens match. Grekerna har som sagt ett par kapabla herrar i de främre leden och kan nog ställa till det en aning för spanjorerna här. Testar därför en insats strax under medel på över 2,5 mål i matchen.

/e@sy