Det har varit många insatser som har imponerat från Malmös sida i Europaspelet i år. Först och främst var det oerhört starkt att ta sig till gruppspelet överhuvudtaget, och väl där har man i de två inledande matcher gjort bra ifrån sig. Nu ställs man mot fjolårets finalister, vilket är en väldigt tuff utmaning. Jag vänder dock blicken bort ifrån segerspel, och riktar istället fokus på ett kortspel där oddset känns väldigt högt.

  • Match: Atletico Madrid – Malmö FF
  • Spel: Magnus Eriksson varnad
  • Odds: 4,75 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 22/10, 20:45

Efter två omgångar spelade i Champions League-gruppspelet har skåningarna lyckats samla ihop tre poäng. Den inledande matchen var på bortaplan i Turin där man efter en bra insats till slut ändå besegrades med 0-2. Därefter var det dags för den match som måste anses vara den lättaste under hela gruppspelet. Nämligen Olympiakos på hemmaplan vilken man vann med 2-0. Nu väntar en utmaning likt den förstnämnda. Här lämnar jag resultat och spekulationer kring det åt sidan, angående det kan ni läsa Easybucks speltips.

Åge Hareide har varit en gigant för Malmö under Europaspelet. I de flesta matcher har han lyckats överlista sin tränarkonkurrent. Nu kommer ingen överraskning att ske, utan man kommer fortsätta att spela med den framgångsrika 5-3-2-formationen. Det betyder bland annat att huvudpersonen i detta spelobjekt, Magnus Eriksson, får en central roll på mittfältet. Där spelar han tillsammans med Enoch Kofi Adu och Emil Forsberg.

Normalt sett är 24-åringen placerad längre fram i plan, och kommer därför vara ovan i en hel del av de situationer som han kommer hamna i under kvällens match. Framförallt då hemmalaget kommer att styra och ställa. Rimligtvis bör bollinnehavet landa upp emot 60 % för Atletico, vilket betyder att Eriksson kommer att ligga i försvarsställning väldigt ofta – något som han som sagt inte behärskar alltför väl.

Det är dessutom en oerhört hetlevrad spelartyp som ofta tar på sig rollen att smälla till motståndarspelare för att markera. När han hade samma typ av roll i bortamatchen mot Juventus dröjde det bara tjugo minuter innan det gula kortet varit signalerat för Eriksson. Nu är det dessutom den slovenska domaren Matej Jug som dömer denna tillställning. En herre som inte är blyg för att vifta med korten.

                                                                                                                                        

Jag spelar alltså på att Magnus Eriksson blir varnad till 4,75 hos Unibet. Han kommer att ha en roll på det centrala mittfältet i en match där man kommer vara att pressade matchen igenom. Det är dessutom en spelare med ett humör som tenderar att passera gränsen ute på plan. Lägg därtill att det är en domare som gillar att visa upp de gula korten.

/Mikel