Den spanska fotbollen är tillbaka efter lite ledighet kring jul och nyår. Vi inleder omgången på Vicente Calderon där Atletico Madrid gästas av Levante. Mycket lutar mot en hemmaseger i det här mötet men jag väljer ett annat spelalternativ i matchen.

  • Match: Atletico Madrid – Levante
  • Spel: över 60,5 varningspoäng
  • Odds: 1,90 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Atletico Madrid snittar 3,25 gula kort per match under säsongen och det är en siffra som är relativt hög för ett topplag kan jag tycka. Vi hittar även tre röda kort på laget under 15 spelade matcher. På slutet har Atleti spelat en del kortglada matcher där det gula kortet blev visat 7 gånger både mot Villarreal och nu senast mot Athletic Bilbao. Lite överraskande är det anfallare Mandzukic som toppar kortligan i laget med 5 gula kort.

Levante snittar också strax över 3 gula kort den här säsongen och det är inte särskilt överraskande. Precis som hos Atletico så har man ett tufft spelande mittfält och även en gnällspik (Barral) uppe på topp som tar en hel del kort. Levante kommer få lov att spela på gränsen om man ska ha någon chans här, vilket jag tycker öppnar för en del kort.

atletico_200x200levante_200x200

Men främsta anledningen till detta spel stavas Alfonso Álvarez Izquierdo. Spaniens sämsta domare och en herre som verkligen vevat ut kort den här säsongen. Nästan exakt 8 gula kort snittar han den här säsongen och även 4 röda kort har han mäktat med på 10 matcher. Senast det begav sig så var det en cupmatch mellan Cordoba – Granada, där cupmatcherna i regel brukar vara lite svalare. Men med 8 gula kort och 1 rött kort så visade Izquierdo att han kan prestera även där. Det är sällan han ger spelarna någon muntlig varning, utan här är det korten som talar så fort det smäller lite extra.


Med den här domaren så tror jag vi kommer kliva över 60,5 varningspoäng i matchen. Hos Unibet så räknas ett gult kort som 10 poäng och ett rött kort som 25 poäng. Maximala poängen man kan få på en spelare är 35 poäng.

/e@sy