Sista omgången innan lite julledigt och på Vicente Calderon så tar Atlético emot gästande Levante. Hemmalaget har siktet inställt på att ta över serieledningen och lär ösa på för fullt här.

  • Match: Atlético – Levante
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Atlético Madrid har haft en kanonstart på säsongen och när vi nästan kommit halvvägs så placerar man sig som tvåa, på samma poäng som Barcelona. Endast ett ynka mål framåt skiljer dessa lag åt och det tror jag gärna Atlético hämtar in innan man går på lite ledighet. Man har ingen som helst anledning att spara på spelare i truppen och även skadeläget ser riktigt bra ut hos hemmalaget. Det innebär med största sannolikhet att man ställer upp med Costa, Villa, Koke och Arda Turan framåt i planen, herrar som sätter skräck i samtliga försvar i den här serien. Dessa spelade i senaste omgången mot Valencia och även fast första halvan var ganska avslagen så är det få lag som orkar stå emot Atlético under 90 min. Man tog över mer och mer i den matchen och kunde till slut rinna iväg till en enkel 3-0 seger, värt att notera är att man brände en straff också. Tränare Simeone ville ha fler mål i den matchen just för att hamna överst i tabellen, något som man nu får en gyllene chans tillBarcelona ska möta Getafe på bortgräs. Därför lär knappast hemmalaget nöja sig med varken ett eller två mål framåt, här kommer man köra hela vägen in i kaklet.

Endast Mario Suárez finns på skadelistan för hemmalaget, i övrigt har man inga som helst bekymmer.

simeone-1

Levante tog en efterlängtad seger i senaste omgången då man kunde hemmaslå Elche med 2-1. Den gamla uven David Barral nickade in båda målen för Levante i den matchen, vilket säger mer om försvaret hos Elche än om just Barral. Första målet var han dessutom offside på och vid andra målet så fick han gå upp helt ensam och nicka in segermålet från nära håll. Nu ställs man inför en betydligt tuffare uppgift och det mesta kommer handla om försvarsspel i den här matchen, något som jag inte anser Levante är särskilt bra på. Nu har man inte släppt till allt för många mål på resande fot hittills denna säsong, men man har heller inte ställts mot några målgladare gäng. Barcelona på bortagräs är den tuffaste matchen man haft än så länge, och då gick det även som det gick, nämligen 7-0 i baken. Man kommer bli satta under ett ordentligt tryck i den här matchen och får bara Atlético in ett hyfsat tidigt mål så tror jag att moralen kommer sjunka hos Levante.

I bortalaget stryker vi Baba och Nong som går skadade, även Xumetra missar på grund av avstängning. Alla tre är offensiva spelare.


Det ska inte vara något snack om saken här och är man lite mer vågad så kan man hugga Atlético -2 (3-vägs) till ett högre odds, för jag tror nämligen inte att Levante gör något mål framåt. Men jag går på tre hemmamål istället och trycker till med en liten högre insats.

Testar även fler målspel på hemmalaget då jag inte tror man tillåts slå av på takten.

Atlético över 3,5 mål – 3,20 @expekt – 1,5/10 units

Atlético över 4,5 mål – 6,50 @ expekt – 0,5/10 units

/e@sy