Omgång mitt i veckan från La Liga och tisdagskvällen bjuder på ett derby från Madrid. Det är Atletico Madrid som tar emot Getafe hemma på Vicente Calderon och allt annat än en solklar hemmaseger här skulle förvåna mig.

  • Match: Atletico – Getafe
  • Spel: Altetico – 1,5
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Atletico Madrid har inlett säsongen på ett bra vis med tre segrar på kontot efter fyra omgångar. Den enda förlusten som laget har kom näst senast mot Barcelona (1-2), och det är ingenting att skämmas över. I övriga tre matcher så har Atletico hållit nollan intakt och gjort sammanlagt sex mål framåt. Atletico ser ut att vara minst lika starka defensivt som förra säsongen, trots att succén på mittbacken Godin/Miranda splittrades. Gimenez har visat att han håller minst lika hög klass som Miranda och det skadar absolut inte att Gimenez och Godin är landsmän. Kikar vi då offensivt så tycker jag att den absoluta spetsen hos Atletico blivit bättre från förra säsongen, då Luciano Vietto och Jackson Martinez värvats in. Tillsammans med Torres och Greizmann finns det nu lite mer fart framåt än förra året med Mandzukic. Mycket stabil insats från Atletico i senaste omgången då formstarka Eibar besegrades på bortagräs med 2-0.

Enda avbräcket hos hemmalaget är Koke som klev av med en känning senast och ser ut att vila idag. Koke är väldigt bra men samtidigt så tycker jag att det finns väldigt kapabla ersättare i både Saul och Oliver Torres.

atletico_200x200Getafe_200x200

Getafe tog sina första poäng i senaste omgången efter tre raka förluster mot Espanyol (0-1), Granada (1-2) och Athletic Bilbao (1-3). Det var Malaga som besegrades på hemmaplan med 1-0 efter ett nickmål från nyförvärvet Stefan Scepovic. Men trots vinsten var det ett mycket blekt Getafe vi fick se, och det var snarare Malagas oförmåga att göra mål som gav Getafe tre poäng, snarare än bra försvarsspel från hemmalaget. Just försvaret har inte sett bra ut inledningsvis och det kan sluta riktigt illa när man nu stöter på lite tuffare motstånd. Mot Malaga låg Getafe lite all over the place ut på gräsmattan, där framförallt mittfältet inte är särskilt sugna på att jobba hemåt. Dessutom är både det defensiva mittfältet samt försvarslinjen helt enkelt för dåliga mot den här typen av motstånd. Alexis och Lacen ska vara ryggraden i detta Getafe, och det är en mycket svag sådan.

Vi har dessutom lite defensiva bekymmer hos Getafe idag som saknar både Roberto Lago och Velazquez. Även Mensah och Yoda går skadade för tillfället.


Det ska inte vara något snack om saken här tycker jag då Atletico både är tunga framåt och stabila bakåt. Lägg till fördel av hemmaplan och jag tror detta derby kan vara över innan det ens börjat. Atletico att vinna med minst två bollar spelas med en insats strax över medel.

/e@sy