Vicente Calderon står som värd för lördagens match mellan Atletico Madrid – Espanyol. Gästerna från Barcelona har inte imponerat på mig den här säsongen och med en av sina bästa spelare idag så kommer de få det tufft.

  • Match: Atletico Madrid – Espanyol
  • Spel: Atletico -1,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Atletico Madrid har mycket fin form för dagen och placerar sig just nu som tvåa i tabellen, fyra pinnar bakom Barcelona och två poäng framför ärkerivalen Real Madrid. Det är det starka försvarsspelet som tagit Atletico högt upp i tabellen där man endast släppt in sex mål på 12 ligamatcher, vilket är ruskigt imponerande. Nu tycker jag inte man varit 100% i försvarsspelet alla gånger, men tabbar backlinjen sig så har laget en mycket kapabel Oblak i mål, som gjorde ett par riktigt fina räddningar i senaste vinstmatchen borta mot Betis (1-0). Framåt har madridlaget inte öst in mål direkt, men lägen har inte saknats. Mot Betis hade man tillräckligt med heta lägen för att sätta dit en 4-5 bollar, men bland annat Griezmann hade inte det rätta flytet i avgörande lägen. Men fransmannen var lyckosam i veckans CL-match mot Galatasaray (2-0) och även där var siffrorna i underkant. Kommer Atleti upp i samma nivå här ska inte Espanyol ha mycket att säga till om.

Gabi avstängd i dagens match vilket är ett litet avbräck. Samtidigt så tycker jag att mittfältstrion Tiago, Koke och Saul känns riktigt stark. Inte heller skadade Jackson Martinez ser jag som något större avbräck. Hernandez och Siqueira får inte plats i matchtruppen.

atletico_200x200espanyol_200x200

Espanyol har gjort det över förväntan denna säsong då laget tappade många tongivande spelare från förra säsongen. En 11:e plats med 16 inspelade poäng tycker jag man ska vara riktigt nöjda över. Spelet har inte imponerat på mig och innan säsongen är över så tror jag att vi hittar Espanyol i de nedre regionerna av tabellen. Visst har man plockat en del segrar mot billigare motstånd, men mot starkare lag på bortaplan har man inte räckt till, bland annat mot Villarreal (1-3), Deportivo (0-3) och Athletic (1-2). Nu är det ännu tuffare motstånd på andra sidan och utan sin avstängda mittfältsgeneral Victor Sanchez så tror jag inte man har något att hämta i den spanska huvudstaden. Espanyol har dessutom haft det tufft på Vicente Calderon med fem raka förluster och endast ett mål framåt.

Förutom Sanchez stryker vi även mittfältaren Salva Sevilla.


Atletico måste vinna här för att hänga på Barcelona i toppen och det ska vara goda chanser till tre poäng idag. Espanyol har inte imponerat på mig och man har som sagt haft det tufft mot starkare motstånd på resande fot. Atletico att vinna med minst två bollar spelas med en något tyngre insats.

/e@sy