Många bra spel i La Liga till helgen och vi kickar igång på Vicente Calderon under lördagen där Atletico Madrid gästas av Eibar. Båda lagen saknar viktiga spelare i försvaret och det tycker jag öppnar upp för ett litet målkalas.

  • Match: Atletico – Eibar
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Atletico Madrid har fått lite stukat självförtroende på slutet då laget nu har fyra raka matcher utan vinst, två i Copa del Rey och två i ligaspelet. Om vi startar med cupspelet så spelade man 0-0 på bortaplan mot Celta Vigo för att sedan lite oväntat få stryk med 3-2 hemma på Vicente Calderon. I ligaspelet blev det ”bara” oavgjort hemma mot Sevilla (0-0) och sedan förlust i seriefinalen mot Barcelona (1-2) på Camp Nou. Insatsen mot Barcelona var faktiskt riktigt bra, men det går inte att vinna över Barcelona om man drar på sig två röda kort. Vänsterback Filipe Luis var först ut när han klev riktigt fult i en närkamp med Messi. Sedan var det Godins tur att syna det röda kortet efter en klumpig tackling på Suarez där han fick syna sitt andra gula kort. Som lök på laxen åkte även högerback Juanfran på ett gult kort, hans femte för säsongen, och är således avstängd här. Lägg till skadan på defensiva mittfältaren Tiago och dennes tilltänkta ersättare Augusto, så inser vi att Atletico har rejäla bekymmer i defensiven inför denna match. Framåt saknas endast Torres och det är inte mycket till avbräck enligt mig.

atletico_200x200sdeibar

Eibar hade en otroligt fin formkurva i ligaspelet för ett tag sedan, men har precis som Atletico gått lite knackigt på slutet. Det blev en ordentlig käftsmäll i derbyt borta mot Athletic Bilbao (2-5) och inte heller insatsen hemma mot Malaga (1-2) senast var särskilt bra. Men det här är ett kontringsskickligt lag som mycket väl kan skada ett vingklippt försvar hos Atletico. Nu ska det sägas att laget stora anfallsstjärna, Borja Baston, inte får spela den här matchen, då han är utlånad från just Atletico Madrid. Men jag tycker att Eibar har tillräckligt med anfallskraft för att störa hemmalaget ändå, med små kvicka spelare. Men kikar vi defensivt så har inte Eibar hållt ihop det på slutet och precis som hos Atletico så har man viktiga försvarssspelare på skadelistan. Både Luna, Ramis och Pantic är med största sannolikhet herrar som hade spelat skadefria här. Så det är tre tunga avbräck defensivt.


Atletico kan inte släppa iväg Barcelona mer om de vill vara med och utmana om ligatiteln, och då är det endast en vinst som gäller här. Offensivt har de definitivt spelare som kan greja en trepoängare, men det är ett stort frågetecken defensivt nu med alla avstängningar. Jag tror på många mål här men lägger mig strax under medel i och med att Borja Baston inte får spela för gästerna.

/e@sy