SPELSTOPP 12:00! Som vanligt på söndagar har vi en lunchmatch i la liga och idag bjuds det på Atlético Madrid mot Celta Vigo. Inga större odds på hemmalaget som förmodligen kommer vinna matchen, så jag går istället på en spelarprestation här.

  • Match: Atlético – Celta Vigo
  • Spel: Diego Costa målskytt
  • Odds: 1,72 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Diego Costa kan man skriva väldigt mycket om och jag kommer ihåg när han var utlånad till Rayo att jag verkligen inte tyckte om den här killen. En hel del fula saker för sig hela tiden och blev han provocerad kändes det som knytnäven hängde i luften varenda gång. Men han har blivit mycket bättre med åren och nu för tiden känns det som att det ska mycket till innan han gör något riktigt korkat som drabbar laget (peppar peppar).

Den här säsongsinledningen har varit riktigt lyckad och hittills står han på åtta mål på sina sju ligamatcher. Med tanke på att han gjorde tio ligamål förra säsongen så lär det inte dröja många matcher innan han förbättrat den siffran. Men förra säsongen stod han i skuggan av Falcao och i år har han tagit sig ur den skuggan och är utan tvekan lagets stora stjärna. Nu när Falcao försvunnit är det därför en självklarhet att Costa tar hand om bland annat straffsparkarna. Han har helt enkelt större ansvar nu och det tror jag även gjort att han lugnat ner sig något. Men Costas stora styrka är just styrkan, samt förmågan att kunna springa så otroligt mycket utan att bli trött. Det är en 188cm lång maskin som kommer dundrande och det kan inte vara kul som back att ta hand om den här killen.

atleticocosta1

Han avgjorde derbyt mot Real Madrid förra helgen med matchens enda mål och det borde vara en väldigt bra känsla han kommer in till den här matchen med. Han bör även vara rejält spelsugen då han tvingades stå över CL-matchen mot Porto tidigare i veckan på grund av en avstängning, en match som för övrigt Atlético kunde vinna med 2-1. Dagens motståndare Celta Vigo har inte öppnat ligan särskilt bra och jag tror att det här laget främst kommer ta sina poäng på hemmagräset där man varit hyfsat starka sedan man tog klivet upp. På besök hos Atlético ska man inte ha någonting att hämta och man har en väldigt ung och orutinerad backlinje som kommer ställas på ordentligt prov idag. David Costas är blott 18 år gammal och kommer idag ställas öga mot öga med Diego Costa, det kan bara inte sluta bra för ynglingen.


Hemmalaget kommer givetvis skapa en hel del i den här matchen och jag tror att Costa är rejält spelsugen då han tvingades stå över mot Porto. Han kommer löpa sönder bortaförsvaret på egen hand och stänker nog in minst en balja här. Unibethar 1,72 för det här spelet och det sticker ut då de flesta andra ligger kring 1,50. Spelas med en medelinsats!

Testar även Diego Costa som tvåmålsskytt till 5,00 @ unibet- 1/10 units.

/e@sy