Returmöten av Copa del Rey i afton där Atletico Madrid och Celta Vigo gör upp om vidare avancemang i turneringen på Vicente Calderon. Mållöst i första mötet på Balaidos, men idag både hoppas och tror jag på bättre målskörd.

  • Match: Atletico – Celta
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Atletico Madrid hade en del bekymmer i första cupmötet mot Celta Vigo, ett möte som alltså slutade 0-0. Det var faktiskt Celta som hade det mesta och bästa i matchen, så jag tycker att Atletico ska vara glada över det resultatet. Nu ska det avgöras och för att ta sig vidare måste Atletico göra mål, vilket innebär att de måste framåt. Skulle det bli så att Celta Vigo gör mål så måste Atletico in med två för att avancera, vilket hade öppnat det här mötet ordentligt. Atletico har hållit nollan intakt i fem raka matcher vilket självfallet är imponerande, men jag tycker fortfarande att Atletico är sämre defensivt nu än under fjolårssäsongen. Dessutom har man en otroligt viktig match till helgen när man besöker Barcelona, så jag tror nog att Simeone kanske roterar på en del positioner i backlinjen. Framåt har inte Atletico gjort mål på två raka matcher, men jag tycker ändå att man skapade tillräckligt många chanser för att göra mål på Sevilla (0-0) senast.
Simeone har tagit ut en stark matchtrupp där vi endast stryker skadade duon Torres och Tiago.

atletico_200x200celta_200x200

Celta Vigo stod som sagt för en mycket bra prestation hemma på Balaidos i första mötet, där man pressade Atletico stora delar av matchen. Ett mållöst första möte innebär att vi har ett intressant returmöte framför oss, för Berizzo satsar allt på att gå vidare här. I helgens ligamatch borta mot Rayo Vallecano (0-3) vilade han nämligen samtliga nyckelspelare i truppen, för att dem ska vara fräscha här. Aspas och Wass fanns inte ens med i truppen mot Rayo och sedan hade man Guidetti, Orellana, Cabral, Hernandez och Jonny på bänken. Dessa sju spelare lär finnas med från start idag och till skillnad från Atleticos nyckelspelare är man helt utvilade. Anfallsmässigt tycker jag att det sett bra ut på slutet trots att Nolito saknats. Guidetti har blivit varm i kläderna och Aspas har visat att han är minst lika bra på kanten som centralt. Dessa herrar kommer ställa frågor till hemmaförsvaret idag och Berizzo vet givetvis hur stor betydelse ett bortamål har, så jag tror vi får se ett ganska offensivt Celta idag. Men defensivt har det inte funkat bra på slutet, med tre insläppta mot Rayo och även tre insläppta mot Levante innan det.
Förutom Nolito så stryker vi även Fontas och Diaz, vilket inte är några större avbräck.


Berizzo går verkligen all-in här och det ska bli spännande att se om det lönar sig. Celta Vigo lär ändå ha lite självförtroende i kroppen efter första mötet och får man in ett mål här blir det mycket intressant. Jag tror på offensiv fotboll och testar därför en insats strax under medel på överspelet.

/e@sy