Champions League-fotbollen rullar vidare och vi har match på Vicente Calderon i afton då Benfica gästar Atletico Madrid. Hemmalaget har visat upp ett stabilt försvarsspel på Calderon den senaste tiden och vi testar därför ett specialspel här.

  • Match: Atletico – Benfica
  • Spel: Atletico vinner och håller nollan
  • Odds: 2,37 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Atletico Madrid fick en smakstart på CL-äventyret då laget tog en 2-0 seger borta mot turkiska Galatasaray i första omgången, ett resultat som är väldigt gångbart när spanjorerna spelar. Precis som förra säsongen, trots att Miranda lämnat, så ser försvarsspelet väldigt bra ut. Nu blev det förvisso en 1-0 förlust mot Villarreal i förra helgens ligaomgång, men det var på bortagräs och den gula ubåten är nog säkerligen ett snäpp bättre än portugiserna till och med. Hemma på Vicente Calderon släpper inte Atletico in särskilt många mål, endast tre stycken på de 10 senaste matcherna har det blivit, alla tre mot Barcelona faktiskt. Nu är det inte Barcelona som står på andra sidan planhalvan och jag tycker det bör finnas goda chanser till att hålla nollan intakt här. Framåt så finns det bra klass hos Atletico och även fast Simeone kanske roterar lite inför helgens derby så ska de lyckas sätta dit en boll.

Hos hemmalaget stryker vi endast Koke på grund av skada. I övrigt inga större bekymmer och matchtruppen ser väldigt stark ut.

atletico_200x200benfica

Benfica tillhör som vanligt toppen av portugisiska högstaligan, där man skuggar Sporting och Porto. Laget har 4-0-2 i ligaspelet så här långt där båda förlusterna kommit på bortaplan, och båda gångerna genom siffror 0-1 mot Porto och Arouca. Kikar vi till spelet i Champions League blev det en 2-0 vinst i första omgången mot Astana, som lär bli gruppens slagpåse. Benfica imponerade inte överdrivet mycket i den matchen och lär upp flera snäpp och de ska hoppa spanjorerna idag. Kikar vi framåt så är det brassen Jonas och greken Mitroglou som ska försöka sätta käppar i hjulet för oss, vilket inte imponerar på mig. Dessa herrar må stänka in en del mål hemma i Portugal, men mot ett av Spaniens bästa lag defensivt tror jag inte de ordnar några mål.

Inga bekymmer hos Benfica som reser med starkast möjliga trupp.


Det här känns som ett mycket vettigt spel då Atletico är starka defensivt och har fördel av hemmaplan idag. Enda lilla momentet som stör är Madrid-derbyt i helgen, då Simeone kan rotera en del bakåt. Men jag tror spanjorerna håller tätt och sätter minst ett mål framåt. Insats strax under medel åker in! Ska vi säga 2-0?

/e@sy