Champions League rullar vidare under onsdagskvällen och vi beger oss mot Vicente Calderon där Atletico Madrid tar emot Bayern München. Spanjorerna saknar sin bästa försvarsspelare idag och det tror jag avgör till tyskarnas fördel.

  • Match: Atletico – Bayern
  • Spel: Bayern
  • Odds: 3,00 @ bethard
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Atletico Madrid har återigen stått för en fantastisk säsong då laget är med och kämpar om ligaguldet i La Liga och även tagit sig fram till semifinal av Champions League. Väldigt imponerande med tanke på att klubben tappar viktiga spelare säsong efter säsong, men Simeone får alltid ut det bästa och mesta från sina spelare. Men nu börjar säsongen lida mot sitt slut och jag tycker mig se att Atletico ser lite tröttkörda ut. Det är många spelare som sliter tungt och det var ingen vidare insats som laget stod för i senaste ligamatchen hemma mot Malaga (1-0) där man avgjorde med ett sent mål. Nu stöter man på tuffast möjliga motstånd och även fast man redan slagit ut Barcelona så tror jag att det blir tuffare idag. Anledningen till att jag tror detta är att man idag saknar Diego Godin på mittbacken, som är en av världens absolut bästa på sin position. Nu blir det förmodligen Gimenez och Lucas på mittbacken och även fast det är två väldigt duktiga mittbackar under utveckling så saknas det en hel del erfarenhet som jag tror behövs här.
Förutom Godin stryker vi även skadade mittfältaren Tiago, men där har spanjorerna täckning.

atletico_200x200bayern-munich_200x200

Bayern München toppar Bundesliga och har gått på lite sparlåga på slutet men ändå plockat segrar. Det finns en helt annan bredd hos tyskarna och det är en stor fördel så här i slutet av säsongen. Jag fanns själv på plats när laget spelade sin senaste ligamatch mot Hertha (2-0) och det var fullständig kontroll från Bayern som inte ens släppte till ett skott på mål. Man gjorde precis det som krävdes för tre poäng och lär därför komma helt utvilade här. Costa stod för ett riktigt läckert mål mot Hertha och tillsammans med Ribery på andra sidan mittfältet så tror jag att tyskarna tar sig fram relativt enkelt. Får man sedan in bollen till Lewandowski så har han ett rejält övertag på de unga mittbackarna. Försvarsmässigt har det även sett bra ut på slutet för Bayern och man har som bekant en av världens absolut bästa målvakter.
Hos gästerna stryker vi endast Badstuber och Robben som går skadade. Med tanke på den bredd som finns så är det inga större avbräck.


Atletico är som bäst när laget får ligga på försvar och det tror jag inte att man gör inför de egna fansen på Vicente Calderon idag. Jag förväntar mig heller inget defensivt Bayern och ställer vi dessa två lags offensiv mot varandra så tycker jag att det talar för gästerna. Dessutom är det ett gigantiskt avbräck att inte Godin kommer till spel. Mina slantar åker in på Bayern!

/e@sy