Champions League i afton och på Vicente Calderon ska Atlético Madrid vände på ett 0-1 underläge mot tyska Bayer Leverkusen. Spanjorerna lär fått anfallsorder från Diego Simeone och det öppnar för mitt spel i matchen.

  • Match: Aletico – Leverkusen
  • Spel: över 2.0, 2.5 mål
  • Odds: 1.975 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Atlético Madrid stod inte för någon bra insats i Tyskland och ska faktiskt vara glada över att siffrorna stannade med 1-0 i baken. Nu hade spanjorerna en del fina möjligheter i matchen, men det var långt ifrån det Atletico vi är vana vid att se. Nu är det hemmaplan och på ett kokande Vicente Calderon gäller det nu att tåga på framåt för att vända på den här steken. Atletico vill nog ogärna se att detta går till förlängning/straffar så det är två mål framåt under ordinarie speltid som gäller. Laget är helt klart kapabla till att fixa detta och även fast resultatraden inte ser särskilt vacker ut på slutet så ska vi komma ihåg att Atleti ställts mot tuffa motståndare. Sevilla (0-0) borta är ingen lätt motståndare och sedan dominerade man mot både Valencia (1-1) och Espanyol (0-0) utan att få någon utdelning. Så formen är nog inte så dålig som folk vill ge sken av.

Men Atletico måste framåt idag och därför är det oroväckande att man saknar Godin (avstängd) på mittbacken. Han är den som hållit ihop backlinjen den här säsongen, då Miranda inte alls varit lika bra som förut. Saknas idag gör även Tiago (avstängd) och Saúl (skadad) på mittfältet.

atletico_200x200leverkusen_200x200

Bayer Leverkusen imponerade stort på mig i förra mötet, även fast Atletico kanske inte gjorde sin bästa match för säsongen. Tyskarna ägde spelet med stort bollinnehav och hade inte alls några problem att ta sig framåt. Nu lär det bli ett annat spel från Leverkusen idag, då laget lär vara nöjda så länge det står 0-0. Det blir säkerligen ett tajt försvarsspel och sedan ge sig iväg på kontringar när lägen ges. Med tanke på att man höll nollan på hemmaplan så väger ett bortamål idag otroligt tungt, då måste spanjorerna in med tre bollar för att avancera. Sedan förra mötet med Atletico har Leverkusen plockat tre raka ligasegrar med 8-0 i målskillnad. Förvisso inte mot några lag av kvällens kaliber, men det finns gott om självförtroende hos gästerna inför dagens drabbning.

Gästerna har inga nya bekymmer i laget och får tillbaka mittback Omer Toprak från avstängning till kvällens match.


Hemmalaget måste trycka på framåt här och givetvis är laget kapabla till att vända på detta och avancera i turneringen. Men tyskarna såg riktigt bra ut i första mötet och med Godin avstängd hos hemmalaget så är det inte alls omöjligt att gästerna pillar in en boll. Hur som helst så lär det bli bra tempo i matchen och det öppnar upp för mål. Testar därför en insats strax under medel på över 2.0, 2-5 mål.

/e@sy