Högintressant möte på Vicente Calderon i afton då returmötet mellan Atlético Madrid och Barcelona ska spelas. Ett lag ska vidare till semifinal där Atlético fick med sig mycket fina 1-1 från Camp Nou förra veckan. Men nu har man par jobbiga frågetecken inför kvällens match och jag tror inte man orkar stå emot Barcelona till slut.

  • Match: Atlético – Barcelona
  • Spel: Barcelona
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Atlético Madrid har haft en fantastisk säsong hittills där man i nuläget toppar la liga föra giganterna Real Madrid samt Barcelona. Dessutom är man alltså kvar i Champions League där man skapat sig ett väldigt fint utgångsläge inför den här returen. Man var väldigt utspelade i Barcelona förra veckan, men en hyfsad bollträff senare från Diego så hade man chockat samtliga åskådare på Camp Nou. Jag förväntar mig en ganska liknande matchbild idag, där Atlético givetvis prioriterar försvarsspelet så länge det är mållöst. Man är vidare på 0-0 i och med sitt bortamål och behöver inte alls jaga något ledningsmål. Men det kommer krävas stort spel från både backlinje samt målvakt Courtois om man ska lyckas gå vidare i turneringen, för man kommer bli testade idag. Courtois är utan tvekan en av de bästa målvakterna i världen och jag tyckte han visade det klart och tydligt i första mötet med ett antal fina räddningar. Men det som oroar hos Atlético är att varken Diego Costa eller Arda Turan tränat med laget de senaste dagarna och är högst tveksamma till start. Utan dessa herrar tappar man behövlig kraft i anfallsspelet och det betyder nog att man blir satta under ännu större tryck i matchen.

Förutom tveksamheter kring Costa och Turan så har man inga övriga avbräck i truppen.

Atletico Madrid v Barcelona

Barcelona värmde upp inför den här matchen genom att besegra Real Betis med 3-1 i ligaspelet förra helgen. Man satte ut en riktigt stark elva på planen och trots det relativt klara resultatet så imponerade inte Barcelona för fem öre. Men med tre poäng hakar man på Atlético i ligatoppen och det kan väl hända att det fanns lite tankar på det här mötet redan mot Betis. Det är pressade katalaner som beträder gräset på Vicente Calderon idag och man måste göra minst ett mål om man vill avancera vidare till semifinal. Man har haft problem med Atléticos starka försvarsspel den här säsongen där man endast lyckats göra två mål framåt på fyra möten lagen emellan. Jag tror det blir ytterst viktigt att få ett ledningsmål för gästerna idag, då tror jag nämligen att man avancerar relativt enkelt. Man har fått kämpa i underläge mot Atlético två tidigare möten den här säsongen, och det är en försvarsmur som man inte knäcker i första taget. Barcelonas försvarsspel är dock väldigt bräckligt och jag tror man väldigt gärna slipper både Costa och Turan i dagens match. Utan dessa spelare blir man väldigt slätstrukna i offensiven, vilket man inte minst visade i helgens ligamatch mot Villarreal (1-0), där man inte skapade särskilt mycket framåt.

Hos gästerna stryker vi Víctor Valdés och Piqué som går skadade.


Även med Diego Costa och Arda Turan på planen så tycker jag att Barcelona ska ses med bra chanser till att vinna den här matchen. Man dominerade första mötet och det målet som Diego gör i matchen får vi nog inte se en upprepning på idag. Jag tror även att rutinen kan fälla avgörande då många spelare i Atlético inte varit i den här situationen tidigare, vilket de flesta i Barcelona varit. Börjar med en insats strax under medel på den raka tvåan, en insats som kan komma att fyllas på om Costa och Turan missar matchen.

/e@sy