Spanska cupen ikväll och ett tungviktsmöte på Vicente Calderon mellan Atletico Madrid och Barcelona. Katalanerna har 1-0 att gå på från första mötet på Camp Nou, i en match som inte bjöd på någon större underhållning. Men nu måste Atleti släppa loss och då tror jag vi kan få se en del mål.

  • Match: Atletico – Barcelona
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Atletico Madrid gjorde en stabil insats på Camp Nou där, som vanligt, försvarsspelet var i fokus. Trots att många trodde på en chock-offensiv från Diego Simeone så spelade Atleti som vanligt, det vill säga ganska tråkigt. Man bjöd inte Barcelona på särskilt mycket och skapade heller inte särskilt mycket framåt själva. Det finns mycket som talar för att vi får se ett helt annat Atletico idag, bland annat att det är hemmaplan. Men sedan ligger man även under med 1-0 och måste kliva på framåt för ett mål. Skulle Barcelona dessutom pilla in en boll så måste Atletico in med tre för att avancera. Det tror jag kommer öppna upp matchen och ge lägen åt båda håll.

Defensivt avbräck hos hemmalaget idag som saknar avstängda mittbacken Diego Godin. Det innebär förmodligen Miranda samt Gimenez på mittbacken idag och det var en duo som inte imponerade allt för mycket i helgens derby mot Rayo Vallecano (3-1). Vi sätter även ett frågetecken för Koke som kommer testas sent idag.

atletico_200x200barcelona_200x200

Barcelona har rest sig ganska bra efter 0-1 förlusten mot Sociedad i ligaspelet för fyra omgångar sedan. Laget har nu tre raka ligasegrar och med en målskillnad på 13-1 i dessa matcher så får vi säga att katalanerna har hyfsad målform. Man hade väldigt svårt att ta sig igenom Atleticos försvar i mötet på Camp Nou, men som jag redan nämnt så förväntar jag mig en helt annan matchbild idag. Hemmalaget måste gå på framåt och ger man spelare som Neymar, Suarez och Messi ytor att jobba på så ringer det i baken förr eller senare. Samtidigt så tycker jag inte Barcelona har fotbollsvärldens bästa försvarsspel direkt, trots att man inte släppt in särskilt många mål under säsongen.

Inga som helst bekymmer hos gästerna som reser till huvudstaden med en mycket stark trupp. Endast Thomas Vermaelen finns på skadelistan om vi nu kan räkna belgaren som en Barcelonaspelare.


Ett Atletico som måste vända på 0-1 kommer kliva på betydligt mer än på Camp Nou för en vecka sedan. Det är då möjligt att man får hål på Barcelona, men samtidigt så tror jag inte man håller tätt. Testar över 2,5 mål i matchen med en insats strax under medel!

/e@sy