Toppmatch ikväll när Atletico gästas av Barcelona hemma på Vicente Calderon. Två lag som gillar att spela en offensiv och underhållande fotboll, så detta kan verkligen bli en sevärd match. Testar ett spel här på hur många mål bortalaget Barcelona gör.

  • Match: Atletico – Barcelona
  • Spel: Barcelona över 2,5 mål
  • Odds: 2.50 @ bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 21.30

Atletico har spelat riktigt fin fotboll på slutet och imponerar verkligen med sitt fina passningsspel. I veckan tog man dessutom sig vidare i EL genom att slå ut Lazio, där vilades det även en del spelare inför detta möte. Men för att kunna utmana Barcelona rejält så tror jag att man hade behövt det absolut bästa laget här. Nu är viktige Diego skadad och utan honom så tror jag man får det riktigt svårt här, han står för riktigt mycket i Atleticos anfallsuppbyggnad. I övrigt så har man de flesta tillgängliga för spel och Arda Turan är tillbaka efter att ha vilat senast.

Barcelona visade upp den bästa fotbollen jag någonsin sett senast mot Valencia. Efter att Piatta gjorde 0-1 så var det ren och skär uppvisning på Camp Nou, slutresultatet skrevs till 5-1. Iniesta och Messi gjorde lite som man ville och det fanns verkligen ingen som kunde stoppa dessa herrars framfart. Jag tror dagens match kommer passa Barcelona som handen i handsken, för Atletico är ett offensivt lag som kommer gå framåt. Det kommer alltså inte bli något handbollsförsvarande, och det kommer öppna upp fina ytor för bortalaget här.

Man beräknas ställe upp med starkast möjliga lag ikväll och det kommer se ut nått sånt här:

Valdes

Alves, Pique, Puyol, Abidal

Iniesta, Busquts, Xavi

Alexis, Messi, Fabregas

Förändringar från förra matchen blir i sånna fall att en helt skadefri Xavi går in direkt från start och styr mitten. Sedan är även Alves tillbaka på sin högerback från en avstängning.

———————————————————————–

Jag tror inte Atletico har de nycklar man behöver för att låsa upp Barcelonas spel, man är helt enkelt för offensivt inriktade. Det har även visat sig i lagens senast möten mot varandra som slutat 3-0 och 5-0 till Barcelonas fördel. Med förra matchen på näthinnan så har jag svårt att se Atletico stå emot här.

Alternativt kan man spela över 3,5 mål i matchen till 2.30 hos bet365. Men blir det fyra mål i matchen så är jag ganska övertygad om att Barcelona står för minst tre av dessa.

/e@sy