Returerna av Champions League rullar vidare och ikväll ska antingen Atletico Madrid eller Barcelona avancera vidare till semifinal. Fördel Barcelona från första mötet då katalanerna vann med 2-1 på Camp Nou, men jag tror inte det ändrar Atleticos spelstil allt för mycket. Jag har hittat ett specialspel som jag tror kan hitta hem till fint odds. Häng på!

  • Match: Atletico – Barcelona
  • Spel: Flest antal mål i andra halvlek
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Atletico Madrid har alltså ett 2-1 underläge att vända på från första mötet på Camp Nou, där jag tycker att Simeones mannar stod för en mycket stark insats. Precis som Atletico spelar när man är som bäst så var det väldigt aggressivt på rätt ställen för att störa Barcelona och en mycket stark defensiv. Man hade fullständigt koll första halvtimmen och hade även en välförtjänt ledning efter Torres mål. Men efter det röda kort på just Torres så orkade inte Atletico stå emot till slut, vilket inte är särskilt konstigt. Nu startar man med 11 spelare på planen igen och jag tror inte att Simeones taktik förändrats inför kvällen. Visst har man ett underläge att vända på, men förvänta er inget hemmalag som kommer pumpa på framåt redan från minut ett. Det räcker med 1-0 för att avancera vidare och det resultatet får man inte genom att spela vilda västern med Barcelona från start. Jag tror man håller det jämnt i första halvlek för att sedan flytta fram trupperna ju längre matchen lider, vilket passar perfekt till mitt spel.
Torres är avstängd och sedan saknar man Tiago och Gimenez som är skadade. Augusto Fernandez kan få hoppa in istället för Torres samtidigt som man flyttar upp Griezmann i en 4-4-2. Hur som helst lär det bli fokus på defensiven i första hand.

atletico_200x200barcelona_200x200

Barcelona har sett tröga ut på slutet och jag tror inte man hade kommit förbi Atleticos tajta defensiv om inte Torres åkt på ett rött kort. Inte heller i ligaspelet har det sett särskilt bra ut då förlusten i El Clasico mot Real Madrid (1-2) följdes upp av ytterligare en förlust i bortamatchen mot Sociedad (0-1). Bara ett mål på de två senaste ligamatcherna alltså och det är ett orostecken inför kvällens uppgift. Nu skapade man en hel del chanser mot Sociedad och det ska även nämnas att inte Suarez var med i den matchen, men ikväll ställs man mot ett av fotbollsvärldens bästa försvar och dessutom på bortaplan. Men det är Atletico som måste kliva på framåt förr eller senare och där är inte Simeones mannar som bäst. Det kommer ge kontringsmöjligheter till MSN och där vet vi ju hur vassa dessa herrar är.
Hos gästerna stryker vi idag Rafinha, Vidal, Mathieu, Vermaelen och Sandro Ramirez som alla går skadade. Inge större avbräck och Barcelona kan därmed mönstra en stark elva till kvällens match.


Jag är ganska övertygad om att det kommer bli en tillknäppt start på den här matchen där Atletico har fokus på försvarsspelet och låter Barcelona styra spelet. Men förr eller senare måste Atletico chansa lite framåt och för mitt spels skull så hoppas och tror jag att detta kommer ske i andra halvlek. Var inne på underspelet till en början här men tycker att detta är mer intressant. Vi sätter därför en medelinsats på flest antal mål i andra halvlek.

/e@sy