Champions League i afton och på Vicente Calderon tar ett formtoppat Atlético Madrid emot Austria Wien. Hemmalaget kan säkra avancemang idag och med tanke på det tror jag man sätter högsta fart från start här.

  • Match: Atlético – Austria Wien
  • Spel: Atlético -2, -2,5 (asian handicap)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Atlético Madrid har inlett sitt äventyr i Champions League på bästa sätt, efter tre spelade matcher ligger man nämligen i topp på nio inspelade poäng. Man har tagit vinster mot Zenit (3-1), Porto (2-1) och Austria Wien (3-0), resultat som gör att man kan säkra avancemang redan ikväll när man återigen ställs mot Austria Wien. Något som är extra imponerande är att man besegrade Zenit och Porto utan en Diego Costa i laget. Han var avstängd i dessa matcher och det skvallrar en del om vilken kapacitet Atlético besitter. Man står inte och faller med Costa men när man nu har honom tillbaka så är det inte kul att möta laget från Madrid. Han spelade bortamötet mot Austria och stod då direkt för två fullträffar i den matchen. Även i ligan öser han in mål och när nu även David Villa börjar komma igång så har vi ett anfallspar i världsklass. Men även försvaret håller väldigt hög klass hos Atlético där ytterbackar Juanfran och Filipe Luis tillsammans med Godin och Miranda inte släpper många förbi sig. Men skulle man mot förmodan släppa folk förbi sig så har man även, i mitt tycke, en av de bättre målvakterna som finns i världen, belgaren Courtois. Atlético har ett komplett lag helt enkelt och jag tror man kan gå riktigt långt i Champions League denna säsong.

Arda Turan är fortfarande skadad hos hemmalaget och troligtvis går Raul Garcia in och ersätter där. Skadad är även Mario Suarez som förmodligen ersätts av Tiago på det defensiva mittfältet.

atleticocosta2

Austria Wien kommer få det väldigt svårt att gå vidare från den här gruppen då man placerar sig som jumbo just nu på en inspelad poäng. Faktum är att man inte gjort ett mål framåt på sina tre matcher och poängen man tagit kom i 0-0 matchen på bortagräs mot Zenit. Ganska starkt att ta en poäng borta mot ryssarna men samtidigt ska det nämnas att man fick spela en halvlek med en man mer i den matchen. Jag kikade lite på senaste matchen mot Atlético och där vart jag inte särskilt imponerad av österrikarna, och framförallt inte det försvarsarbete man visade upp. Spanjorerna hade inga problem att ta sig igenom ett utspritt försvar och alla tre målen rullade man in från nära håll. Nu lär man spela med lite mer disciplin idag, men jag har fortfarande väldigt svårt att se hur man ska orka stå emot. Får man ett mål i baken måste man chansa lite framåt och då är det stor risk att det blir proppen ur här. Jag har även svårt att se hur man ska kunna näta på Vicente Calderon, förvisso hade man en hyfsad boll i ribban senast men det var också bland det enda farliga man hade.

Hos bortalaget stryker vi Grunwald och Gorgon som går skadade och inte kommer till spel. Även coachen Nenad Bjelica tvingas se matchen från läktarhåll idag efter att ha uppfört sig illa senast lagen möttes.


Jag kan verkligen inte se hur Atlético ska bomma den här chansen man har till avancemang ikväll, och därför tror jag som sagt att man kommer ösa på från minut ett. Får man bara in ett hyfsat tidigt ledningsmål så tror jag luften går ur gästerna och vi får se ytterligare ett par hemmamål. Spelet -2, -2,5 innebär att halva insatsen är placerad på -2 och andra halvan på -2,5. Skulle Atlético bara vinna med två baljor får man alltså halva insatsen tillbaka. Blir en medelinsats på detta!

/e@sy