Finaldags i Europa League och vi har ett helspanskt möte framför oss i Bukarest. Två lag som spelar en riktigt offensiv fotboll och jag tror vi har en välspelad final framför oss. Testar ett målspel här samt ett par målskyttespel!

  • Match: Atlético Madrid – Athletic Bilbao
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1.75 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Atlético Madrid är inne i en fin form för tillfället är är obesegrade i sju raka matcher, fyra vinster och tre kryss har man på dessa. Man ligger på en femteplats i primera division och är vilt jagandes efter fjärdeplatsen som skulle innebära kval till CL. Nackdelen med detta är att man inte kunnat vila några spelare inför den här finalen, då man verkligen har behövt gå för vinst på slutet. Men man ska nog kunna kräma ur det sista ur benen i den här finalen och jag skulle bli oerhört förvånad om man inte lyckas göra mål på Bilbao här. Med spelare som Falcao, Adrian, Diego och Turan så kommer chanserna att dugga tätt!

Atlético har ett riktigt starkt lag till sitt förfogande och saknar endast Tiago som är avstängd, där går förmodligen Mario Suarez in som backup.

Llorente vs Falcao - vem får jubla högst ikväll?

Athletic Bilbao har länge laddat inför den här finalen, något som definitivt har satt sina spår i ligan. Tre raka matcher utan vinst och man har nu halkat ner på en tiondeplats i ligan. På slutet har man vilat spelare som Llorente , Muniain, Martinez m.fl, något man absolut inte har råd med om man vill vinna matcher. Dessa tre spelare är ryggraden hos Bilbao och utan dem så hade man varit ett bottenlag i Spanien. Llorente har fått slita väldigt hårt denna säsong och till och med spelat halvskadad många matcher, så han har fått välbehövlig vila på slutet.

Bilbao har endast ett par långtidsskadade på frånvarolistan, i övrigt ser det riktigt bra ut i truppen.


Som jag skrev tidigare så tror jag vi har en väldigt välspelad final framför oss. Det är två lag som tänker offensivt och vi har en hel del artister på planen här. Vi har två kungar i form av Falcao/Llorente och två prinsar i Adrian/Muniain, fyra spelare som är sevärda alla dagar i veckan. Med dessa spelare på planen så tror jag stenhårt på att båda lagen gör mål ikväll!

Kör även en slant på alla dessa fyra spelare ovan som målskyttar.

Falcao gör mål – 2.20 @ unibet – 1.5/10 units

Llorente gör mål – 2.35 @ unibet – 1.5/10 units + 0.5/10 units på mål med skallen – 5.00 @ unibet

Adrian gör mål – 3.00 @ unibet – 0.5/10 units

Muniain gör mål – 5.00 @ unibet – 0.5/10 units

Falcao/Adrian har stått för 69% av Atléticos mål i EL, på andra sidan har Llorente/Muniain stått för 53% av Bilbaos mål i EL.

/e@sy