Vi tar oss till den spanska huvudstaden under lördagen där Atletico Madrid och Athletic Bilbao drabbar samman på Vicenten Calderon. Gästerna har en derbymatch i benen och dessutom saknar man sin viktigaste spelare här. Enkel hemmaseger med nollan intakt?

  • Match: Atletico – Athletic
  • Spel: Atletico Madrid vinner utan insläppt mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Atletico Madrid har tagit ett rejält grepp om den viktiga tredjeplatsen då man har både Valencia och Sevilla sex poäng bakom med endast fyra omgångar kvar. Det räcker med två segrar på de avslutande omgångarna och jag tror att den första kommer mot Athletic Bilbao under lördagen. Atletico spelade bortamatch mot Villarreal under onsdagen och även fast insatsen inte på något sätt var övertygande så hittar Simeones mannar vägar att vinna matcher på. Atletico är sällan särskilt vassa på bortagräs men hemma på Vicente Calderon så har laget spelat riktigt bra fotboll på slutet. På de fem senaste hemmamatcherna så har Atletico slagit tillbaka Almeria (3-0), Getafe (2-0), Sociedad (2-0) samt Elche (3-0), sedan spelat oavgjort mot Valencia (1-1). Stabila segrar som vi ser och även matchen mot Valencia dominerade man och borde vunnit. Laget har ett mycket stabilt försvarsspel och med en Oblak i kalasform mellan stolparna tror jag inte man släpper in mål här.

Skadeläget är mycket bra hos Atleti som därmed lämnar Cani och Ansaldi utanför truppen.

atletico_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har visat lite form på slutet och har chans på europaspel med sex pinnar upp till Villarreal på sjätteplatsen. Baskerna möter faktiskt Villarreal i sista omgången, men jag tror det blir svårt att hämta in sex poäng på den gula ubåten. Athletic spelade derby mot Sociedad i tisdags och det blev till slut en delad pott efter 1-1. Inte godkänt från Athletic som fick en straff och rött kort med sig redan i minut 51, och ändå släppte in en kvitteringsboll. Aduriz satte målet för baskerna i den matchen och det är Aduriz som gör det mesta framåt för Athletic. Men han skadade sig i derbymatchen och kommer inte spela här, vilket självfallet är ett blytungt avbräck. Sedan tidigare saknas även Muniain framåt och bakom dessa herrar ser det väldigt blekt ut hos Athletic. Guillermo, Williams, Lopez och Viguera väntas spela framåt och det lär knappast skrämma hemmalagets försvar.

Förutom Aduriz och Muniain stryker vi även Ibai Gómez och Balenziaga.


Atletico spelade inte särskilt bra mot Villarreal och kunde mycket väl släppt in mål om inte Oblak gjort ett par mycket fina räddningar. Men nu är det hemmaplan och det är bättre skärpa här med fyra nollor på de fem senaste hemmamatcherna. Ett Athletic utan Aduriz framåt är inget lag som på något vis ska kunna hota Atletico. Hemmalaget att vinna mot noll testas därför med en medelinsats.

/e@sy