Tungt möte på Vicente Calderon i kväll då Atlético Madrid tar emot gästande Athletic från Bilbao. Det är den spanska cupen som gäller och detta är det första mötet utav två, där returen spelas på San Mamés om en vecka.

  • Match: Atlético – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Atlético Madrid har gått som tåget i ligan och halvvägs in så placerar man sig på en andraplats i tabellen, på samma poäng som ledande Barcelona och ett poäng framför ärkerivalen Real Madrid. Även i den spanska cupen har man imponerat och även fast man låg lite illa till mot Betis (2-1 sammanlagt) så vände man på den steken i returmötet på hemmagräs. Det är helt klart en fördel att spela returen på hemmaplan och det är något som Atlético får klara sig utan här. Man vet att det blir en otroligt tuff match på San Mamés om en vecka och vill nog därför resa med ett bra resultat i ryggen. Tränare Simeone kommer rotera i vanlig ordning när det gäller cupen och det tycker jag försvagar hemmalaget en hel del. Alderweireld förväntas spela istället för Miranda eller Godin på mittbackspositionen, och redan där ger jag bortalaget stora chanser till att näta. Men framåt har Atlético en viss Diego Costa och han ställs idag mot en defensiv som inte varit som bäst på slutet, så jag förväntar mig även ett par mål från hemmalaget.

I hemmalaget stryker vi defensiva mittfältarna Suarez och Tiago som går skadade. Det innebär med största sannolikhet att Koke kliver in i mitten idag.

atleticoathletic

Athletic Bilbao har precis som kvällens motståndare haft en riktigt bra säsong och placerar sig på en fjärdeplats just nu. Det är ruskigt starkt av baskerna med tanke på att den kanske tyngsta värvningen, Beñat Etxebarria, inte alls levt upp till förväntningarna. Men Athletic är en ruskig lagmaskin och man vet verkligen vad man får utav det här laget när man beträder gräset. Det är ett väldigt offensivt tänk man har och det såg vi inte minst i förra ligamatchen mot Valladolid, som man vann med 4-2 hemma på San Mamés. Nu har man förmodligen lite större respekt för Atlético på bortagräs, men det kommer inte hindra laget från att sticka på offensiven när chansen ges. Defensivt så tycker jag att laget är bra mycket bättre än förra säsongen, men på slutet har man faktiskt halkat tillbaka i gamla vanor och inte alls sett särskilt stabila ut. Man har släppt in mål i de fem senaste ligamatcherna och det är lite tack vare att man spelar mer med hjärtat än med hjärnan. På dessa matcher har man dock gjort 13 mål framåt, så poängen har trillat in oavsett.

Hos bortalaget stryker vi Muniain och Toquero som går skadade, där Muniain givetvis är ett avbräck. Viktigt från förra ligamatchen är att man får tillbaka Mikel Rico på mittfältet, en av lagets absolut bästa spelare den här säsongen.


Atlético vet vikten av att åka till Bilbao med ett bra resultat i ryggen och Athletic vet vikten av att lyckas pilla in ett mål på bortaplan, det tycker jag talar för att vi får se en ganska öppen match. När dessa lag möttes i ligan så vann Atlético med klara 2-0 efter en rejäl överkörning, men jag tror vi får se en helt annan match idag. Över 2,5 mål i matchen spelas därför med en medelinsats!

/e@sy