Mycket trevlig fotbollsmatch på Vicente Calderon under söndagen då Athletic från Bilbao gästar Atletico Madrid. Men särskilt trevligt spel brukar det inte bli när dessa möts, och jag tror detta kan medföra en del varningar i detta möte. Linan är låg och vi hugger!

  • Match: Atletico – Athletic
  • Spel: över 5,5 kort
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Börjar vi med att kika till lagens kortsnitt den här säsongen så hittar vi Atletico Madrid på 39 kort den här säsongen, vilket blir ett snitt på dryga 2,8 kort per match. En relativt hög siffra för att vara ett topplag i Spanien, även fast domarna är som dem är. Hos Athletic Bilbao hittar vi sammanlagt 36 kort, vilket blir ett snitt på dryga 2,7 kort per match.  Lägger vi samman lagens snitt så kommer vi upp i exakt 5,5 kort, men jag är relativt säker på att vi får se upp mot en 6-7 kort i det här mötet.

Vi kan gå vidare och kika på inbördes möten och hur korten haglat mellan dessa lag de senaste åren. I förra årets två möten så fick vi se sju kort både på San Mames och Vicente Calderon. Mötena innan detta har vi kortsiffror på 8, 5, 8, 10, 6, 6, 5, 7 och 8, så det brukar kunna vevas fram en del kort när dessa lag drabbar samman. Helgens möte tror jag faktiskt blir lite extra laddat, och anledningen till detta stavas Aduriz och Raul Garcia. Aduriz är en ruskig jobbig kille att möta och vi kan se fram emot en hel del tuffa luftdueller mellan honom och Godin. Det är otroligt lätt att en arm kommer upp i ansiktet i dessa dueller och Aduriz är inte den som drar sig för att filma. Raul Garcia spelade i Atletico förra säsongen och han har nog ingenting emot att hetsa lite extra idag.

atletico_200x200Athletic_200x200

Om vi avslutningsvis kikar till domaren i matchen så heter han Juan Martínez Munuera.  En relativt ung domare som gjorde sin debut 2013 i den spanska högstaligan. Han har snittat runt 5 kort hemma i Spanien den här säsongen och då har han inte dömt någon match som jag anser är lika het som denna. Kikarvi till de två senaste matcherna han dömt så vevade han ut sju kort mellan Espanyol – Malaga och sex stycken i cupmatchen mellan Llagostera – Deportivo. Så han har lite dagsform för att greja linan här. En insats strax över medel åker in!

/e@sy