Spelen rullar in fint i den spanska fotbollen och idag har vi ännu en härlig match att se fram emot. Matchen utspelar sig på Vicente Calderon där hemmalaget Atlético Madrid tar emot Athletic Bilbao. Ena laget saknar fortsatt sin storstjärna, så här lassar vi in degen!

  • Match: Atlético – Bilbao
  • Spel: Atlético
  • Odds: 1.80 @ expekt
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 20:00

Atlético hittar vi faktiskt först på en tiondeplats i ligan just nu, men jag tror stenhårt på att man ligger på en fjärdeplats när säsongen är slut. Anledningen till den dåliga placeringen är att bortaspelet inte alls funkat särskilt bra hittills, endast 2 vinster på 14 matcher har man mäktat med. På hemmagräs är man dock betydligt bättre och här har man statsen 7-4-2 på sina 13 matcher. Senast var man ut mot Mallis på bortagräs och fick snöpligt stryk med 2-1. Det fanns chanser gott och väl för att vinna den matchen och Falcao kostade även på sig att bränna en straff.

I Atlético stryker vi Silvio, Diego och Tiago som alla gått skadade en längre period. Inga andra avbräck!

Dags för "El Tigre" att näta igen!

Bilbao har två raka förluster i ligan, först 2-1 mot Osasuna och sedan 0-3 hemma mot Valencia. Bägge dessa förluster beror på en spelares frånvaro, och det är givetvis Fernando Llorente jag syftar på. Han spelade endast en halvlek mot Osasuna och gjorde mål, sedan fanns han inte med alls när man föll mot Valencia. Anfallsspelet utan Llorente är obefintligt och man hade endast två (!) avslut PÅ mål mot Valencia. Nu har man förvisso Toquero tillbaka till denna match, men han är ungefär lika bra som han ser ut. Han kanske ligger på en 10% av Llorentes förmåga, och då är jag ändå riktigt snäll.

I övrigt så saknas även Iraola på högerbacken då han är avstängd, ännu ett riktigt tungt avbräck! Sedan har man ett par långtidsskadade som inte är värda att nämna vid namn.


Ett Bilbao utan Llorente en hel säsong skulle riskera att åka ur för första gången i klubbens historia, när man nu också saknar Iraola så känns det som saken är biff. Atletico är starka hemma på Vicente Calderon och här tror jag att man gör processen kort med Bilbao!

Testar även ett par andra spel i matchen:

Falcao gör mål – 2.05 @ unibet – 3/10 units

Falcao gör två mål eller fler – 4.75 @ expekt – 1/10 units

”El Tigre” som han kallas kommer få sina chanser imorgon och det gäller bara att ha lite skärpa i avsluten så fixar han detta.

/e@sy